Ανήλικος καλλιεργούσε χασισοφυτεία στη Λάρισα

244

Ούτε που μπορούσαν να φανταστούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ότι αυτός που καλλιεργούσε την μικρή χασισοφυτεία στα σπάργανα την οποία εντόπισαν σε ένα οικόπεδο στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα, ήταν ένα… ανήλικο παιδί!

Οι πληροφορίες που δέχθηκαν, οδήγησαν τους αστυνομικούς στο επίμαχο οικόπεδο όπου εντόπισαν τις δέκα γλάστρες μέσα στις οποίες καλλιεργούνταν ισάριθμα δενδρύλλια ύψους ως 12 εκατοστών και έστησαν καρτέρι περιμένοντας να εμφανιστεί ο χασισοκαλλιεργητής.

Με έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν ήταν παρά ένα παιδί ηλικίας μόλις 16 χρόνων και το συνέλαβαν για να τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας με την κατηγορία της καλλιέργειας ναρκωτικών, ενώ σχημάτισαν και δικογραφία σε βάρος των γονέων του για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

*** Πάλι στη Λάρισα, ένας Έλληνας υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε βεβαίωση για τη μετακίνησή του. Αφού του επιβλήθηκε το σχετικό πρόστιμο, υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα και στην κατοχή του βρέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 64,2 γραμμαρίων που κατασχέθηκε. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Πηγή