Viral βίντεο: Ποιος είπε στον Νεοϋορκέζο Κυβερνήτη ότι τα «σκατά» σημαίνουν «τίποτα» στα ελληνικά;

426

Ο γλωσσομαθής κυβερνήτης, σε ομιλίες του συνηθίζει συχνά να χρησιμοποιεί τη  λέξη «τίποτα» σε διάφορες γλώσσες, προκειμένου να δώσει έμφαση  στα λόγια του

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στην Νέα Υόρκη, ενώ έχει γίνει γνωστός και από την πολιτική του κόντρα με τον Αμερικανό Τραμπ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο λόγος για τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo (Άντριου Κουόμο).

Ο γλωσσομαθής κυβερνήτης, σε ομιλίες του συνηθίζει συχνά να χρησιμοποιεί τη  λέξη «τίποτα» σε διάφορες γλώσσες, προκειμένου να δώσει έμφαση  στα λόγια του.

Είναι γνωστό ότι η Νέα Υόρκη είναι από τις πολιτείες των ΗΠΑ με τη μεγαλύτερη παρουσία Ελλήνων. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι είναι σημαντικό για κάθε πολιτικό της ευρύτερης περιφέρειας να έχει άμεση επαφή με τους ομογενείς.

Πιθανότατα, αυτό σκέφτηκε και ο νυν κυβερνήτης της πολιτείας,  ο οποίος αποφάσισε μετά το  «Nada, niente, nulo, scata!» να πει και τη λέξη «σκατά», νομίζοντας φυσικά ότι σημαίνει «μηδέν» στα ελληνικά.

Δείτε το βίντεο:

Μάλλον κάποιος από τον περίγυρό του αποφάσισε να του κάνει ένα χοντροκομμένο αστείο…. Κάτι που ήρθε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ώρες και έπειτα από post Ελληνοαμερικανίδας χρήστριας του Facebook, που αναρωτιόταν σχετικά με το ποιος μπορεί να έχει μεταφράσει λάθος τη λέξη στον κυβερνήτη.
protothema.gr