To «90 Χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το Μέλλον» του Νίκου Τριανταφυλλίδη ελεύθερο-για όλους

366

Το κύκνειο άσμα του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ένας φόρος τιμής στην αγαπημένη του όμάδα και μαζί σε μια ολόκληρη χώρα παίζει ελεύθερο για όλους – και σίγουρα όχι μόνο για τους οπαδούς.

Το ντοκιμαντέρ που ο Νίκος Τριανταφυλλίδης άφησε ημιτελές για να το ολοκληρώσει η σκηνοθέτης, παραγωγός και σύντροφός του, Μαρίνα Δανέζη, είναι φτιαγμένο με αγάπη. Με την αγάπη αυτή ενός οπαδού που περισσότερο από το να ανέβει στα κάγκελα και να φωνάξει δυνατά το όνομα της ομάδας του, θέλει να διαβάσει, να μάθει, να ακούσει γι’ αυτήν και να καταλάβει ίσως έτσι από που πηγάζει αυτή η αγάπη – και πως μπορεί αυτή να μοιραστεί και πιο έξω, έξω από ΠΑΕ και Προέδρους, έξω από «φάσεις» που θυμούνται μόνο οι φανατικοί, έξω από τη στενή έννοια ενός ντοκιμαντέρ για της ιστορία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ισως γι’ αυτό το «90 Χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το Μέλλον» περιγράφεται περισσότερο ως μια ιστορία συνεχούς πτώσης και ανόδου, ένα καθαρόαιμο ροκ ‘ν’ ρολ φιλμ για καταραμένους ήρωες, μια ιστορία φτιαγμένη από πρώτες ύλες τη θλίψη, την πίστη, τη συγκίνηση, την αφοσίωση, την ανεξαρτησία. Και αυτό όχι καταχρηστικά, επειδή συνηθίσαμε να συνδέουμε κάθε πράξη (φιλμική ή όχι) του Νίκου Τριανταφυλλίδη με την αγάπη του για το ροκ, τους αντιήρωες αυτής της ζωής, την και πέρα από τον… αισθηματία σκηνοθέτη πορωμένη θεώρησή του για το πώς πρέπει να στεκόμαστε απέναντι στα πράγματα που αγαπάμε.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα του στο Ολύμπιον στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το «90 Χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το Μέλλον» παίζει ελεύθερο για όλους στο YouTube. Μην πιστέψετε ποτέ ότι αφορά μόνο τους φανατικούς…

Πηγή