Σε τρεις «δόσεις» η επαναλειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων – Οι ημερομηνίες που εξετάζονται

386

Στις 11 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, την 1η Ιουνίου προτείνεται η επιστροφή των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Ακόμη, στις 15 Ιουνίου αναμένεται η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών του δημοτικού με επέκταση της σχολικής χρονιάς κατά τρεις εβδομάδες.

Την ίδια ημέρα (15 Ιουνίου) αναμένεται και η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια.

Πάντως, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αφού οι επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, τόσο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όσο και η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζουν ότι επιδίωξη είναι να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου και να τελειώσουν μέσα Ιουλίου.

Επιπλέον, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και ότι στα πανεπιστήμια δε θα χαθεί το εξάμηνο.

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και σε βάθος δύο μηνών, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Αυτό άλλωστε περιέγραψαν εδώ και αρκετές ημέρες ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας μάλιστα ότι ενδέχεται κατά το διάστημα αυτό μέτρα να αποσύρονται και να επαναφέρονται, ανάλογα με τις εκτιμήσεις των ειδικών