Β. Κοντοζαμάνης: Οι ειδικοί κρίνουν τι θα γίνει μετά τις 4 Μαΐου

230

“Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για χαλάρωση των μέτρων. Η μάχη συνεχίζεται, υπάρχουν συγκεκριμένα επιδημιολογικά δεδομένα και πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός”, δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον είναι βέβαιο ότι στις 4 Μαΐου θα αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων, αφού θα έχει περάσει και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε “δεν είναι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς εκείνο που καθορίζει πότε θα ξεκινήσει η άρση των σταδιακών μέτρων, αλλά τα δεδομένα και οι εισηγήσεις των ειδικών και ανάλογα θα υπάρξουν ενέργειες για την άρση μέτρων”, και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένας γενικός συντονισμός για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αφήνοντας να αιωρείται το ενδεχόμενο να μην είναι η 4η Μαΐου η αφετηρία για την επαναφορά στην “πρότερη κατάσταση”.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι μέχρι τώρα υπάρχουν καλές εξελίξεις σε ότι αφορά την επιδημία στην Ελλάδα, αναφέροντας πολλάκις ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα εμπλουτίζονται διαρκώς.

 

capital.gr