MasterChef 4: Μην πυροβολείτε όλοι μαζί… Όλοι θα βρίσετε!

441

Και ενώ τα πνεύματα φαίνονταν να έχουν ηρεμήσει κάπως μέσα στο σπίτι (και κυρίως, στην κουζίνα) του MasterChef, η σατανική παραγωγή αποφάσισε να θέσει σε ισχύ μία δικλείδα ασφαλείας, δίνοντας δεύτερη ευκαιρία εισόδου, στους παίκτες που αποχώρησαν.

Η λέξη επιστροφή στοίχειωσε τους 9 παίκτες-φιναλίστ
Οι κανόνες του MasterChef ορίζουν να δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία, σε όσους διαγωνιζόμενους δεν τα κατάφεραν. Έτσι οι «9» χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν μια νέα πρόκληση. Από εκείνο το σημείο και μετά, τα στόματα «απασφάλισαν» και τα δηλητηριώδη βέλη-ατάκες εκτοξεύονταν, χωρίς δεύτερη σκέψη, μπροστά στην κάμερα.

«Θα τον σφάξω στο γόνατο, όποιος και να είναι!»

Οι 15 παίκτες που αποχώρησαν επέστρεψαν στον τόπο του «εγκλήματος». Η υποδοχή και τα σχόλια των «9» υπήρξαν επικά. Για την ακρίβεια, πρώτη ξεκίνησε τον χορό η Μαρία Μπέη.

«Ωραία, όπως μπήκατε, έξω απ’ εδώ! Οι κανόνες είναι κανόνες, το καταλαβαίνω, αλλά δεν μπορείς να παίζεις με την ψυχολογία του άλλου έτσι. Είμαστε εδώ σχεδόν τρεις μήνες και δεν ανέχομαι δηλαδή. Μου έρχεται μεγάλο ζόρι να μπει κάποιος παίκτης, ο οποίος μπορεί να έχει φύγει και 20ος, έχει περάσει ήδη δύο μήνες έξω από το σπίτι, έχει δει πράγματα περισσότερα από εμάς και απλά επιστρέφει με νέες γνώσεις, με νέες πηγές που εμείς εδώ δεν έχουμε. Να έρθει κάποιος και να το παίξει σε μένα, προσωπικά στη Μαρία, μάγκας;… Θα τον σφάξω στο γόνατο, όποιος και να είναι. Δεν με νοιάζει αν έχει δέκα χρόνια εμπειρίας ή αν με περνάει 40 χρόνια ηλικιακά, θα τον σφάξω στο γόνατο»

«Να την βγάλει έξω τη χωριάτα, να πάει στο χωριό της!»

Η Μαριάννα Πουλμεντή, εκ των 15 που ήθελε να αδράξει την πολυπόθητη ποδιά (και την δεύτερη ευκαιρία) πήρε τη σκυτάλη στο ξεκατίνιασμα: «Τώρα που βγήκα έξω και είδα πώς είναι, πρέπει να είσαι δυνατός. Δηλαδή, εγώ αν μπω, θα είμαι για μένα, δεν θα υπολογίζω κανέναν γιατί κατάλαβα ότι είναι ατομικό. Και έμαθα ότι η κυρία Μπέη ας πούμε, είχε κερδίσει, ήταν αρχηγός και έλεγε ότι θα βάλει αρχηγό τον Μπέλλο και βάζει αρχηγό τον Γιώργο.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, όταν μαθαίνουν ποιοι είναι υποψήφιοι, λέει ότι εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω την κάρτα στην Ντέμη και της την έδωσε. Οπότε, θεωρώ ότι αυτό είναι συμπεριφορά χωριάτας. Και πραγματικά, αν δεν μπω, θέλω πάρα πολύ να μπει ο Γιώργος και να την βγάλει έξω, να πάει στο χωριό της».

Τελικά ήταν η Μαριάννα Πουλμεντή που ετοίμασε το καλύτερο πιάτο και κέρδισε την πολυπόθητη ποδιά. Οπότε οι 9 φιναλίστ έγιναν 10.

«Δεν γουστάρω τις εξυπνάδες, ειδικά στη φάση που είμαι. Τα νεύρα έχουν φτάσει πάνω από το κεφάλι μου!»

Υποψήφιοι προς επιστροφή βρέθηκαν πλέον η Μάρλεν Γρυντάκη, ο Ηλίας Κιαζόλι και ο Γιώργος Λασκαρίδης. Η πρώτη κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο εισιτήριο της επιστροφής και η «παλιά» του παιχνιδιού Μαρία Μπέη, ανέλαβε να προειδοποιήσει του πάντες για το επικείμενο ξεμάλλιασμα. «Έχουν μπει οι δυο γυναίκες, ευτυχώς όμως έχω πάρα πολλές τούφες στα μαλλιά που σημαίνει ότι όσο και να μαλλιοτραβηχτώ δεν θα φανεί κάτι! Δεν ξέρω πως θα είναι η νύχτα είναι η αλήθεια σήμερα.
Δεν γουστάρω τις εξυπνάδες, ειδικά στη φάση που είμαι. Τα νεύρα έχουν φτάσει πάνω από το κεφάλι μου. Δεν θα δεχτώ καμιά από τις δύο κοπέλες να βγάλει οποιοδήποτε παίκτη από τη στιγμή που έχουμε φτάσει στην 9αδα. Θα είμαι η πρώτη που θα οργανώσει μια κλίκα γιατί είναι άδικο, από μέρους μας, να φύγει κάποιος και να μείνει μια από αυτές τις δύο».

«Να βάλει μια φουστίτσα ο Ηλίας και να ‘ναι και ροζ!»
Με λιγότερη φασαρία και προκλητικότητα, ο Γιώργος Λασκαρίδης κατορθώνει να κερδίσει τον Ηλία Κιαζόλι σε μια δύσκολη μονομαχία με απαιτητικό πιάτο αντιγραφής οπότε επιστρέφει και αυτός στο παιχνίδι.

Εκεί είναι που χώνεται η γνωστή Κατερίνα Λένη, κομμώτρια και μαγείρισσα όντως, η οποία εκπυρσοκροτεί κατά του Ηλία Κιαζιόλι, που δεν διάλεξε εκείνη αλλά τον Δημήτρη Μπέλλο από τους φιναλίστ για να μονομαχήσει. Extra bonus ο Δημήτρης Μπέλλος είχε ένα ειδύλλιο με τη Μαρία Μπέη, που σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες έληξε άδοξα μαζί με τη λήξη και των γυρισμάτων.

Η Κατερίνα Λένη δικαιώνει την κακή φήμη της με σεξιστικές υποδείξεις: «Εγώ ήθελα να με δείξει! Ήθελα να με δείξει, όμως. Να μου πει πως θέλει να μονομαχήσει με μένα! Θα του έλεγα, “Kι εγώ!”. Δεν το είπε για άλλη μια φορά. Πάλι λίγος. Όχι γιατί δεν θέλει αλλά γιατί σκέφτεται: “Tώρα εάν πω εγώ πως θέλω να κατέβει η Κατερίνα κάτω, πώς θα φανεί αυτό;”. Πες βρε μαλ@@@ μια φορά στη ζωή σου, θέλω να κατέβεις εσύ και θέλω να μονομαχήσω μαζί σου”! Μπορείς να το πεις; Γιατί όλο αυτό το παρεάκι των άχαστων μαγείρων δεν τα λέει ποτέ μπροστά και τα λέει πάντα από πίσω; Εγώ λέω, λοιπόν, για τον Ηλία να βγάλει τα παντελόνια και να βάλει μια φουστίτσα να φορέσει. Πιο καλά θα του ταιριάξει και να ‘ναι και ροζ!».

«Θέλει η τέτοια να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει»
Το τελευταίο επικό επεισόδιο είχε και άλλα highlights. Στο τέλος της μονομαχίας του Γιώργου με τον Ηλία, η ανεξάντλητη Κατερίνα Λένη, στοχεύοντας τον Ηλία έσκυψε προσεκτικά στο μικρόφωνο που φορούσε στην μπλούζα της για να σχολιάσει με νόημα: «Δεν μας νοιάζει η δική μας κατσίκα, μας νοιάζει να ψοφήσει του γείτονα!», ενώ αργότερα μπροστά στην κάμερα απεφάνθη για τον Ηλία: «Θέλει η τέτοια να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει». Η Ντέμη Γεωργίου ταυτοχρόνως… ξεμάτιαζε τον Δημήτρη από τον εξώστη, δίνοντας το κλίμα υπέρ του και εξηγώντας στην κάμερα ότι όποιος είναι πάνω από τον Ηλία, θα τρώει κλωτσιές… 

Ύστερα από όλα αυτά μην έχετε απορία αν στο επόμενο επεισόδιο κάποιος παίκτης γλιστρήσει… Θα είναι από τα μπουγαδόνερα που έμειναν ασκούπιστα στην τελευταία ανεπανάληπτη μάχη για μια ποδιά. Καθαρίστριας προφανώς…

Πηγή