Κορονοϊός: 5 νέα κρούσματα στη Λάρισα – Είναι επαφές της γυναίκας Ρομά που βρέθηκε θετική

371

Πέντε νέα κρούσματα προέκυψαν από την ιχνηλάτηση των επαφών γυναίκας Ρομά που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό χθες στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας.

Ειδικότερα μετά το κρούσμα, έγινε ιχνηλάτηση συνολικά 10 επαφών, εκ των οποίων οι πέντε βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το larissanet.gr πρόκειται για έναν άνδρα 54 ετών, μία ακόμη γυναίκα 34 ετών και τρία παιδιά, ένα αγόρι 11,5 ετών και δύο κορίτσια 13 και 14 ετών αντίστοιχα.

Και οι πέντε είναι μέλη του στενού περιβάλλοντός της.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Και αυτό διότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Πέμπτης ανακοίνωσε την παράταση της καραντίνας για ένα κομμάτι του οικισμού.

Σύμφωνα με το Open οι κάτοικοι μόλις άκουσαν την παράταση της καραντίνας για μία εβδομάδα σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της περιοχής εξοργίστηκαν, βγήκαν στους δρόμους και έκοψαν την κορδέλα που υπήρχε.

Νωρίτερα σήμερα, κάτοικοι στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα ξεκίνησαν διαμαρτυρία μετά την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά για επέκταση της καραντίνας σε τμήμα της εν λόγω συνοικίας. Μάλιστα μία κάτοικος της περιοχής δήλωσε στην ιστοσελίδα Onlarissa: “Ζητάμε τώρα κάποιον υπεύθυνο να έρθει να μας εξηγήσει τους λόγους της επέκτασης της καραντίνας. Αν μέχρι τις 7 το απόγευμα που ξεκινούν τα δελτία ειδήσεων δεν έρθει κάποιος υπεύθυνος να μας μιλήσει, εμείς θα σπάσουμε την καραντίνα μπροστά σε όλους. Θα σπάσουμε την καραντίνα και σε όποιον αρέσει…”.

Πηγή