Κοντοζαμάνης: Δωρεές ύψους 86 εκατομμυρίων από ιδιώτες και φορείς για κορονοϊό

238

Συνολικά 86 εκατομμύρια ευρώ είναι οι δωρεές μέχρι τώρα από ιδιώτες, φορείς και οργανισμούς για την ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Πάνος Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ανδρέα Πουλά. Από αυτά μέχρι τώρα έχουν γίνει αποδεκτά τα 40 εκατ. ενώ τα υπόλοιπα 46 είναι υπό επεξεργασία.

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης τo υπουργείο Υγείας θα υποβάλει απολογισμό αξιοποίησης των δωρεών, ενώ στην πρόταση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής η διαδικασία λογοδοσίας και διαφάνειας να γίνει μέσω της Βουλής, συμφώνησε να υπάρξει ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. “Οι διαδικασίες χαρακτηρίζονται από πλήρη διαφάνεια”, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει λογοδοσία με αναλυτικές αναφορές για την χρησιμοποίηση των δωρεών ανά υγειονομική Περιφέρεια. Εισήγηση για την καλύτερη αξιοποίηση των χρηματικών δωρεών θα κάνει η Επιτροπή Ελέγχου Υλοποίησης χρηματικών δωρεών του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας στην οποία μετέχουν προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους με Πρόεδρο τον πρώην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο. Συνολικά οι δωρεές προέρχονται από 496 φορείς και οργανισμούς.

Ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι το υπουργείο Υγείας κινήθηκε με ταχύτητα καταγράφοντας το σύνολο των αναγκών σε μέτρα ατομικής προστασίας ανά υγειονομική περιφέρεια, και μπήκαν προτεραιότητες, ενώ το ίδιο έγινε για την ανάπτυξη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Στην παρατήρηση του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη τι γίνεται με την χρηματική δωρεά της Βουλής για την δημιουργία 50 νέων ΜΕΘ και αν λύθηκε το πρόβλημα με την εξεύρεση χώρου για να δημιουργηθούν αυτές στο νοσοκομείο “Σωτηρία” ο υφυπουργός απάντησε ότι το έργο προχωράει.

 

capital.gr