Δωρεάν e-books, ηχητικά βιβλία & online εργαστήρια για παιδιά, από τις Εκδόσεις Πατάκη

86

Με την έναρξη της περιόδου «Μένουμε Σπίτι» οι εκδόσεις Πατάκη πήραν την πρωτοβουλία να ανοίξουν το αρχείο τους και να προσφέρουν πλούσιο υλικό σε όλα τα παιδιά και στις οικογένειές τους. Η πρώτη τους προσφορά ανακοινώθηκε στις 16 Μαρτίου και, με την ενθουσιώδη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών, προέκυψαν νέες ιδέες και προχωρήσανε βήμα προς βήμα στη δημιουργία νέου περιεχομένου, πάντα ξεκινώντας από αυτό που καλά γνωρίζουν, από ένα καλό βιβλίο.

Το πλούσιο αυτό υλικό μπορείτε και όλοι εσείς —οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι βιβλιοθήκες, τα βιβλιοπωλεία, όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το παιδί, το βιβλίο, την παιδεία και τον πολιτισμό— να μοιραστείτε με τις δικές σας κοινότητες.

Η νέα προσφορά σε συνεργασία με την ΕΒΕ

Οι εκδόσεις Πατάκη ανακοινώνουν μια νέα προσφορά, 100 e-books για παιδιά και για έφηβους αναγνώστες x 10 άδειες δανεισμού δηλαδή 1.000 ηλεκτρονικά βιβλία διαθέσιμα για δανεισμό μέσα από το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας (ΕΒΕ).

Οι διαθέσιμες πηγές βιβλίων

Παρακάτω παρουσιάζονται οι μέχρι τώρα διαθέσιμες πηγές βιβλίων από τις εκδόσεις Πατάκη, σε διάφορες οπτικοακουστικές μορφές. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και άλλο υλικό όσο η περίοδος αυτή διαρκεί. Μείνετε συντονισμένοι.

100 Λογοτεχνικά e-books για δωρεάν δανεισμό μέσω της ΕΒΕ

Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των μαθητών για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε παιδικά βιβλία, οι εκδόσεις Πατάκη σκέφτηκαν ότι είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουν όλη τους τη διαθέσιμη υποδομή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και παραχωρήσανε δωρεάν έναν επιλεγμένο κατάλογο από 100 λογοτεχνικά e-books για παιδιά και για έφηβους αναγνώστες.

Για όσο διάστημα «Μένουμε Σπίτι », τα e-books αυτά θα είναι διαθέσιμα για δανεισμό μέσα από το πρότυπο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της ΕΒΕ. Και μάλιστα από κάθε βιβλίο παραχωρήθηκαν 10 άδειες δανεισμού. Κάτι που ισοδυναμεί με 10 αντίτυπα του κάθε βιβλίου με τη δυνατότητα να τα δανείζονται δωρεάν οι εγγεγραμμένοι χρήστες.

Πηγή