Τροπολογία: Διευρύνονται οι δικαιούχοι των 800 ευρώ – μέτρα και για ιδιοκτήτες ακινήτων

279

Τροπολογία με την οποία θεσπίζονται και νέα μέτρα ελάφρυνσης από τις συνέπειες της καραντίνας λόγω κορονοϊού αναμένεται να κατατεθεί σήμερα  στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου “Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις” (Α΄ 75), σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην εν λόγω τροπολογία θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων τα κριτήρια για διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ειδικού σκοπού 800 ευρώ, ώστε να ενταχθούν σε αυτό και οι επιχειρήσεις  που απασχολούν έως 20 εργαζόμενους.

Επίσης το επίδομα 800 ευρώ δικαιούνται όσοι έχουν ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι καθώς και ΟΕ, ΕΕ και ΙΚΕ.

Στην ίδια τροπολογία θα υπάρχουν ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μόνο το 60% του μισθώματος, ενώ στο ίδιο μέτρο εντάσσονται και οι φοιτητές που είναι εξαρτώμενα τέκνα οικογενειών των οποίων τα μέλη εργάζονταν σε επιχειρήσεις που τελούν σε αναστολή εργασίας λόγω κορονοϊού. Το τελευταίο είναι μέτρο στήριξης των πληττόμενων οικογενειών που ‘έχουν παιδί το οποίο σπουδάζει σε άλλη πόλη.

“Στόχος μας είναι η επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας τις επόμενες ημέρες και εργαζόμαστε πολύ σκληρά σε αυτή την κατεύθυνση”, τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Τόσο η ΠΝΠ, όσο και οι τροπολογίες της θα ψηφιστούν την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.  Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ψηφίζουν εκτός από τη ΝΔ και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. “Κατά” ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ επιφύλαξη δήλωσε η “Ελληνική Λύση”.

 

capital.gr