Εκεχειρία Κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ, τέλος: Η επιστροφή στην …κανονικότητα της σύγκρουσης

179

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή στην “κανονικότητα” άρχισε και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη σημάνει το τέλος της εύθραυστης εκεχειρίας του με την Κυβέρνηση.

Είχε προαναγγελθεί εξάλλου από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα παραμονές του Πάσχα ότι μετά την “Ανάσταση” θα επιχειρηθεί η “σταύρωση” της κυβέρνησης από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία μεσούσης της πανδημίας, έκανε την …καρδιά της πέτρα και την (δημοσκοπική) ανάγκη φιλότιμο και κινήθηκε σε άκρως μετριοπαθείς τόνους.

Οικονομία και “μεσαία τάξη”

Η Βουλή θα γίνει το “τερέν” για την πρώτη σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα μετά από περίπου δύο μήνες που ο κορονοϊος, “ανέστειλε” εν πολλοίς και την αντιπολιτευτική δραστηριότητα της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί πλέον να αναδείξει τις “γκρίζες ζώνες” στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες , πρωτίστως αυτές που οι διαστάσεις τους είναι περισσότερο αντιληπτές στον μέσο ψηφοφόρο.

Κοινώς, “απασφάλισε” με την υπόθεση της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων και τα voucher που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους άμεσα εvδιαφερόμενους, τους επιστήμονες, ψάχνοντας την “ρωγμή” στην κυβερνητική βιτρίνα ( η οποία βάσει των δημοσκοπήσεων είναι εξόχως αρραγής).

Η ερώτηση που κατέθεσε χθες στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε, έχει διπλή στόχευση για την Κουμουνδούρου: Αφενός την προσπάθεια να καταδείξει ότι η διαχειριστική ικανότητα της Κυβέρνησης (η δημοσκοπική επιβράβευση έχει θορυβήσει την ηγεσία της Κουμουνδούρου) δεν είναι αυτή που προβάλλεται από τα ΜΜΕ ( επανήλθε στον ΣΥΡΙΖΑ η “γκρίνια” για τα ΜΜΕ) και αφετέρου να επιχειρήσει να στραπατσάρει το προφίλ του κ. Μητσοτάκη στην “ραχοκοκαλιά” των ψηφοφόρων του, ήτοι, τη μεσαία τάξη.

Η διατύπωση της ερώτησης που κατέθεσε στον πρωθυπουργό χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου, είναι άκρως ενδεικτική των προθέσεών του, καθώς επιλέγει να αναφερθεί στη “μεσαία τάξη” επιτιθέμενος προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη ότι την εξαπάτησε προεκλογικά.

Το “μείγμα” της κριτικής

Η ντρίμπλα του κ. Μητσοτάκη ο οποίος αντί να περιμένει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στην Βουλή, ως είχε προαναγγείλει, για την οικονομία, τελικώς την ζητεί ο ίδιος, προκάλεσε εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου.

Η αντίδραση ήταν η προφανής: “Φυγομαχεί” είπαν, ο πρωθυπουργός από τη συζήτηση για την τηλεκατάρτιση , αλλά εμείς θα την καταθέσουμε όσες φορές χρειαστεί.

Ο υπαινιγμός περί “σκανδάλου” με τα voucher είναι σαφής στην κριτική που διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση μεν αλλά η διολίσθηση σε …σκανδαλολογία , ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία , όπου η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε πείσμα των “αυριανιστών” του κόμματος επενδύει σε χτίσιμο της αξιοπιστίας της, μάλλον δεν αποτελεί κυρίαρχη επιλογή για τον κ. Τσίπρα.

Από κει και πέρα, παίρνουν μπρος σήμερα οι “μηχανές” στην Κουμουνδούρου και εν όψει της συζήτησης στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα για την Οικονομία , καθώς ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει νωρίς το μεσημέρι (12.00) τηλεδιάσκεψη με  τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

capital.gr