Κοροναϊός : 156 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

301

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στη σημερινή Ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας 156 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι οι 150 εξ αυτών είναι αυτοί που διαγνώστηκαν στο κέντρο μεταναστών στο Κρανίδι.

Συνολικά τα κρούσματα είναι στα 2.401, με το 56% να είναι άντρες. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 59. Το 84,7% αυτών έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών, ενώ 46 έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι υπάρχουν 5 νέοι θάνατοι, το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 121, εκ των οποίων οι 32 γυναίκες. Οι νεκροί σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, είχαν μέση ηλικία τα 74 έτη και 91% εξ αυτών είχαν υποκείμενο νόσημα.

Επίσης ανέφερε ότι έχουν διεξαχθεί 55.666 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στο Κρανίδι, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι έχει μεταβεί εκεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και πως 150 από τα 497 πιθανά κρούσματα είναι θετικά. Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους της δομής μεταναστών και για δύο εργαζομένους σε αυτή. Όπως είπε συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων και τόνισε πως η δομή ήταν σε καραντίνα από την Μ. Πέμπτη.

Επιβεβαιώνοντας τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ώρες για το Κρανίδι, όπου επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επιπλέον περιοριστικά μέτρα στα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης, τα οποία περιλαμβάνουν 14ήμερη καραντίνα, διότι όπως είπε βρέθηκαν πολλά ύποπτα κρούσματα.

Ο συγκεκριμένος δήμος της Ξάνθης έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό, αφού και άλλα χωριά του -όπως ο Έχινος- είχαν τεθεί σε καραντίνα.

Αναφερόμενος στον θάνατο του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη, από τον κορονοϊό, είπε πως “οι νέοι ενήλικες έχουν ήπια κλινική εικόνα σε σχέση με ηλικιωμένους, αλλά δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι χωρίς να έχουν κάποιο άλλο πρόβλημα”. “Σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα, σε άλλες παραμένουμε με το ερωτηματικό”, είπε.

Ο καθηγητής ανέφερε ως παράδειγμα τον έρπητα, λέγοντας πως είναι από τις λοιμώξεις που κάποιος την περνάει ελαφρά αλλά σε κάποιους προκαλεί εγκεφαλίτιδα με σοβαρές επιπλοκές, μέχρι και θάνατο.