Κρούσμα κορωνοϊού σε ξενοδοχείο με μετανάστες στο Κρανίδι – Επιτόπου Χαρδαλιάς, Τσιόδρας, Μηταράκης

69

Πρόκειται για 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία – Ελήφθησαν δείγματα από τους 470 μετανάστες, τους εργαζομένους στο κέντρο υγείας και στη δομή – Το ξενοδοχείο ήταν σε καραντίνα από την Μεγάλη Πέμπτη καθώς καθαρίστρια είχε βρεθεί θετική στον ιό

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) μετά την ανακοίνωση ότι μια 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Κατά πληροφορίες μετανάστες υποστήριζαν ότι για το κρούσμα ευθύνεται μια καθαρίστρια η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και δεν είχε προσέλθει στην εργασία της εδώ και 12 ημέρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η 28χρονη βρέθηκε θετική μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στις 19 Απριλίου στο νοσοκομείο Ναυπλίου στο οποίο προσήλθε για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού.

«Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν χθες στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid-19. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην περιοχή βρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο διοικήτης του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα από τους 470 μετανάστες καθώς και από τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής και τα αποτελέσματα αναμένονται.

Παράλληλα δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό με κρούσμα κορωνοϊύ σε δομή μεταναστών στην Ελλάδα καθώς είχαν προηγηθεί κρούσματα στη Ριτσώνα και στην παλαιά δομή της Μαλακάσας.

Πηγή