Ιταλία: Σε καραντίνα κωμόπολη έξω από την Νάπολη – Πέθανε ο δήμαρχος από κορωνοϊό

260

Οι ιταλικές αρχές έθεσαν σε καραντίνα την κωμόπολη Σαβιάνο, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, μετά την μαζική έξοδο εκατοντάδων κατοίκων από τα σπίτια τους, για την κηδεία του δημάρχου της περιοχής.

Περίπου 200 άτομα μαζεύτηκαν, χθες, στους δρόμους του Σαβιάνου για να αποχαιρετήσουν τον 66χρονο δήμαρχο και γιατρό, Κάρμινε Σομέζε, ο οποίος έχασε την ζωή του από κορωνοϊό. Τώρα η πόλη «σφραγίστηκε» και κανείς δεν επιτρέπεται να βγει ή να μπει στην περιοχή.

Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές, πέρα από όσες είναι απολύτως απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και τα μέτρα θα επανεξεταστούν στις 25 Απριλίου. Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, πολίτες φαίνεται να ακολουθούν την νεκροφόρα, που προχωρούσε με πολύ αργό ρυθμό, ενώ άλλοι στέκονται στην άκρη του δρόμου φορώντας μάσκες.

«Η απόφαση να επιβάλουμε καραντίνα ήταν αναπόφευκτη. Δεν μπορούμε να κινδυνεύσουμε να δημιουργηθεί νέα εστία μετάδοσης του ιού. Πρέπει να προστατέψουμε την υγεία των κατοίκων του Σαβιάνο αλλά και ολόκληρης της γύρω περιοχής, η οποία είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη», δήλωσε ο περιφερειάρχης της περιοχής της Καμπανίας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα.

Πηγή: lifo.gr