Σε ισχύ τα αυστηρότερα έκτακτα μέτρα της ΕΛΑΣ για την άσκοπη μετακίνηση λόγω Πάσχα

257

Με μπλόκα της Αστυνομίας παντού και διπλάσια πρόστιμα για τους παραβάτες επιχειρεί η κυβέρνηση να αποτρέψει τους πολίτες από άσκοπες μετακινήσεις, τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και την Κυριακή του Πάσχα.

Ειδικότερα, από το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ και έως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνεται σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

Καταχρηστική και παραπειστική της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Για την Κυριακή του Πάσχα, υπενθυμίζεται ότι δεν απαγορεύεται το ψήσιμο του αρνιού, αλλά οι συναθροίσεις. Το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, είναι τσουχτερό και ανέρχεται σε 1.000 ευρώ για κάθε άτομο.