Δημοσκόπηση: Συγκρατημένοι οι Γερμανοί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους

256

Επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά τις θερινές διακοπές τους εμφανίζονται οι Γερμανοί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το τελευταίο “Deutschlandtrend” του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 31% δηλώνει ότι δεν έχει σχεδιάσει διακοπές για το καλοκαίρι, ενώ το 14% έχει ήδη ακυρώσει τις κρατήσεις του. Το 21% αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη κάνει κρατήσεις, αλλά το 28% δηλώνει ότι παραμένει στον αρχικό σχεδιασμό του.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού, το 31% αναφέρει ότι επιβαρύνεται “πολύ σοβαρά” ή “σοβαρά” από τους περιορισμούς, με το 69% να δηλώνει ότι επιβαρύνεται “λίγο” ή “καθόλου”.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό της των τελευταίων δυόμιση χρόνων, κερδίζοντας την αποδοχή των πολιτών στην διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση συγκεντρώνουν 38%, κερδίζοντας τρεις μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες (-3%) καταγράφουν οι Πράσινοι, οι οποίοι πέφτουν στο 19%.

Κατά μία μονάδα ενισχύονται και οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι ανεβαίνουν στο 17% και παραμένουν τρίτη δύναμη.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) χάνει μία ακόμη μονάδα και περιορίζεται στο 9%.

Σταθεροί παραμένουν η Αριστερά στο 7% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο 5%.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ