Bloomberg: Οι ταπεινοί Ελληνες δείχνουν στον κόσμο πώς να διαχειριστεί την πανδημία

206

Η χώρα που είχε χαρακτηριστεί από τους Ευρωπαίους εταίρους της ως το «προβληματικό παιδί» στη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, δίνει τώρα το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με τη γρήγορη ανταπόκριση της στην πανδημία του κορωνοϊού, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.

Στη συνέχεια επισημαίνεται στο άρθρο ότι «την ώρα που ο κορωνοϊός έχει φέρει στην επιφάνεια πολλές περιπτώσεις ανεπαρκούς ηγεσίας και κυβερνησιμότητας, η Ελλάδα αποτελεί μια αξιοσημείωτη και ενδεχομένως αναπάντεχη εξαίρεση».

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους ειδικούς ένα πλάνο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου από τον Ιανουάριο. Κατά το τελευταίο διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό εξήρε την προσπάθεια του να συμμορφωθεί με τα μέτρα.

Το άρθρο αναφέρει ακόμη ότι «η Ελλάδα των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων έχει 2.207 κρούσματα και 105 θανάτους σε αντίθεση με την Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία που συνολικά μετρούν 58.000 απώλειες. Η κατάσταση στην Ελλάδα προσομοιάζει καλύτερα με τη Γερμανία, ένα άλλο κράτος που αντέδρασε αποτελεσματικά.

Το ρεπορτάζ καταγράφει τα μέτρα περιορισμού που ελήφθησαν και σημειώνει ότι η επόμενη πρόκληση είναι να διατηρηθούν κατά τη διάρκεια του Πάσχα, αυτό το Σαββατοκύριακο.

kathimerini.gr