Τσιόδρας: Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος, τα λόγια του μοναχού και ο μικρός Νίκος

367

Αναφορά σε μια ανάμνηση από το παρελθόν και την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος έκανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

“Αυτές οι ημέρες έχουν ένα σημαντικό θρησκευτικό χαρακτήρα που αφορά βαθύτατες πτυχές της ψυχής. Όταν πριν 30 χρόνια, νεαρός φοιτητής, είχα πάει με καλή περιέργεια στο Άγιον Όρος να δω μια διαφορετική, ακρότατη μορφή ζωής στο σύγχρονο κόσμο, ένας μοναχός μου είχε πει πως η αρετή του ανθρώπους δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρέμασαν στο μπαλκόνι” είπε ο κ Τσιόδρας και στη συνέχεια ευχαρίστησε την Εκκλησία και τους Ιεράρχες.

“Η πίστη των ανθρώπων είναι εσωτερικό βίωμα, είναι στάση ζωής. Θεωρώ πως πρέπει να ευχαριστήσουμε από αυτή τη θέση την Εκκλησία και τους πιστούς αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων των συμπολιτών μας.

Αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα, πως όλη αυτή η προσπάθειά μας άξιζε τον κόπο. Εγώ, σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, παίρνω το παράδειγμά μου από τα μικρά παιδιά που έχουν πολύ μεγάλη πίστη σε σχέση με εμάς. Που και αυτά υπομένουν μαζί μας και ζουν μαζί μας και τις δικές μας, δυστυχώς, εμπάθειες. Και που από όλη την επικράτεια μάς στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. Μάλιστα ένα, ο Νίκος, έγραψε πως θα μας συγχωρέσει ακόμα και αν πάνε στραβά τα πράγματα.

Για αυτά τα παιδιά που, σε αντίθεση με εμάς, ξέρουν να συγχωρούν με θεϊκή απλότητα, και τα οποία όπως έγραψε κάποτε ένας μεγάλος «σαν ομορφούλικα πουλάκια εύπιστα και ευτυχισμένα, στην πιο δύσκολη υπόθεση μπορεί να μας δώσουν μια εξαιρετικά χρήσιμη συμβουλή». Σας ευχαριστώ όλους. Καλή Ανάσταση”