Κορωνοϊός – ΗΠΑ: 2.569 νεκροί την Τετάρτη – Ρεκόρ θανάτων για δεύτερη συνεχόμενη μέρα

346

Ρεκόρ θανάτων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε το υπουργείο Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγες ώρες μετά τις θριαμβολογίες Τραμπ για… κορύφωση της κρίσης από την πανδημία του νέου κορωνοϊού και την προαναγγελία ανακοινώσεων για το «άνοιγμα» της οικονομίας σε ορισμένες από τις 50 αμερικανικές Πολιτείες.

Την Τετάρτη, στη λίστα θανάτου των ΗΠΑ προστέθηκαν άλλοι 2.569 άνθρωποι, ξεπερνώντας τον απολογισμό της Τρίτης, ο οποίος είχε ήδη καταγραφεί ως παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων από την πανδημία covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο.

Από τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, στις 29 Φεβρουαρίου, οι ΗΠΑ χρειάστηκαν 38 ημέρες για να φτάσουν τους 10.000 θανάτους και μόλις εννιά ημέρες για να ξεπεράσουν τους 30.000 θανάτους. Πλέον, με τους 2.371 ανθρώπους που κατέληξαν την Τετάρτη, οι ΗΠΑ αριθμούν 30.800 νεκρούς από την πανδημία.

Τα δε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, υπερβαίνουν τα 635.000, ενώ παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από δύο εκατ. άνθρωποι που έχουν μολυνθεί.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε το άνοιγμα ορισμένων Πολιτειών, οι οποίες δεν αντιματωπίζουν τόσο σοβαρό πρόβλημα εξάπλωσης της πανδημίας. Αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 20 κυβερνήτες Πολιτειών, οι οποίοι έχουν δείξει πρόθυμοι να «σπάσουν» το lockdown και να επανεκκινήσουν τις οικονομίες, ώστε να ξεκινήσει η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, από την 1η Μαΐου.

 

protothema.gr