Δημοσκόπηση Marc: Η κρίση του κορονοϊού διευρύνει στις 23,3 μονάδες τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

217

Η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση φαίνεται ότι κρίνεται θετικά από τους Έλληνες, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha, με τη Νέα Δημοκρατία να διευρύνει στην πρόθεση ψήφου το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 23,3 μονάδες.

Δημοσκόπηση Marc: Η κρίση του κορονοϊού διευρύνει στις 23,3 μονάδες τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι επίσης η προτίμηση στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκης, αφού το 63,1% τον θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό έναντι μόλις 19,1% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Marc Poll 2

Η πλειοψηφία των Ελλήνων (51%) θεωρεί μάλιστα ότι εάν ήταν στην κυβέρνηση  ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε την κρίση του κορονοϊού χειρότερα, έναντι μόλις ποσοστού 9,9% που πιστεύει ότι θα διαχειριζόταν την κρίση καλύτερα.

Marc Poll 3

Την ίδια στιγμή, η δημοτικότητα του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρας βρίσκεται στα ύψη, με το 94,6% των ερωτηθέντων να έχει θετική ή μάλλον θετική άποψη.

Marc Poll 4

Πολύ υψηλό είναι επίσης το ποσοστό (84,3%) των ερωτηθέντων που έχει θετική ή μάλλον θετική άποψη για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Marc Poll 5

Παράλληλα, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων σκοπεύει να συμμορφωθεί με τα μέτρα περιορισμού και τις ημέρες του Πάσχα, με το 91,6% να δηλώνει ότι “θα μείνουμε σπίτι μόνοι μας”, αλλά και ένα ποσοστό 90,2% να αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να επισκεφτεί κάποια εκκλησία τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Marc Poll 6

Εξάλλου, το 80,4% των ερωτηθέντων θεωρεί τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων αναγκαία, έναντι ποσοστού 8,7% που τα κρίνει υπερβολικά αλλά και ποσοστού 10,5% που πιστεύει ότι είναι ανεπαρκή και χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα.

Σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων το 75,9% των ερωτηθέντων τα θεωρεί θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τα κρίνει το 20%.

Marc Poll 7

Την ίδια στιγμή το 43,8% των ερωτηθέντων θεωρεί τα οικονομικά μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μη ρεαλιστικά, έναν ποσοστού 20,7% που τα θεωρεί ρεαλιστικά.

Όσον αφορά τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων κατά την κρίση του κορονοϊού, το 68,3% ανησυχεί των ερωτηθέντων ανησυχεί για την υγεία του και την υγεία της οικογένειάς του, ποσοστό 18,4% ανησυχεί και για την υγεία του αλλά και για τις οικονομικές επιπτώσεις, ενώ το 12,7% ανησυχεί κυρίως για τις οικονομικές επιπτώσεις στην οικογένειά του.