Τα σενάρια για την επαναλειτουργία των σχολείων

253

Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων θεωρείται η 11η Μαΐου, αν και όλα θα εξαρτηθούν και από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες εξετάζεται σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει η Γ΄ Λυκείου με τους μισούς μαθητές σε κάθε τάξη και ίσως πρωινά και απογευματινά τμήματα, αλλά και το άνοιγμα σχολείων ανά περιοχή και σταδιακά.

Σε σημερινές δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς».

«Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία» πρόσθεσε, σημειώνοντας πάντως πως «το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο».

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει παράταση έως και τις 10 Μαΐου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των σχολείων, ενώ έχει ανακοινώσει και μείωση της εξεταστέας ύλης σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.