Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης : Οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και η Ανάσταση

491

Σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με ειδικά αφιερώματα σε εκπομπές και μουσική που συνάδει με το ύφος των ημερών, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3fm μεταφέρει στους ακροατές και στις ακροάτριες την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας, αποτυπώνοντας στο πρόγραμμά του το Θείο Δράμα, από την κορύφωσή του ως την Ανάσταση.

«Φέτος, γιορτάζουμε το Άγιο Πάσχα κάτω από τις πιο ιδιάζουσες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του Covid – 19. Αν και καλούμαστε να μείνουμε μακριά από τις Εκκλησίες, μένουμε κοντά στο Θεό και αντλούμε δύναμη από το Θείο δράμα των Παθών και ελπίδα από την Ανάστασή Του. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3fm συμμετέχει  στη μεγαλύτερη γιορτή του χριστιανισμού αναμεταδίδοντας απευθείας τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης από τον Ιερό Ναό Θ. Αναλήψεως Κατερίνης. Ευχαριστώ θερμά τον Μητροπολίτη Κίτρους Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την άδειά του να συνδεθούμε με τον Ι.Ν. Θ. Αναλήψεως ώστε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης να γίνει «μέσο» ανάδειξης του πνεύματος των ημερών στηρίζοντας παράλληλα την καθολική οδηγία «μένουμε σπίτι» προστατεύοντας τη δημόσια υγεία. Καλή Ανάσταση», δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. 

«Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης μεταφέρει σε κάθε σπίτι και γωνιά του Δήμου Κατερίνης τις Ακολουθίες των άγιων ημερών. Στηρίζοντας την οδηγία περί αποφυγής συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, η συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης συμμετέχει στις ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας όπως αυτές τελούνται στον Μητροπολιτικό Ναό της Θ. Αναλήψεως στην Κατερίνη. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο για όλον τον κόσμο, οι άγιες μέρες που διανύουμε μας οδηγούν στην προσδοκία ενός κόσμου με περισσότερη πίστη, ελπίδα, αλληλεγγύη. Καλή Ανάσταση, Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους μας», ανάφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, Αθανάσιος Γκούνας.

Το Πρόγραμμα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας  έως και την Ανάσταση το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης θα αναμεταδίδει τις Θείες Λειτουργίες του Ιερού Ναού Θ. Αναλήψεως.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Μ. Δευτέρα – Μ. Τρίτη, 18:00 – 19:30: Ακολουθία Νυμφίου

Μ. Τετάρτη, 18:00 – 19:30 : Νιπτήρας

Μ. Πέμπτη: 18:00 – 20:30 : Ακολουθία Αγίων Παθών

Μ. Παρασκευή: 8:00 – 11:00 : Μ. Ώρες – Αποκαθήλωση & 19:00 – 21:30 Ακολουθία Επιταφίων

Μ. Σάββατο, 07:30 – 09:30 : Θεία Λειτουργία & 23:00 – 01:30 Ανάσταση – Θ. Λειτουργία

Κυριακή Πάσχα, 18:00 – 19:00 Εσπερινός Αγάπης

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης θα αναμεταδίδει μουσική που συνάδει με το ύφος των άγιων ημερών, ενώ η καθημερινή εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» στην ενημέρωση, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, 11:00-13:00, θα φιλοξενεί ειδικό ένθετο με συνεντεύξεις και μηνύματα θρησκευτικού περιεχομένου.