Υπάρχει εισαγγελέας στη Λάρισα;

381

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Εδώ και 24 ώρες τα όσα συμβαίνουν στην πόλη της Λάρισας θα χαρακτηρίζονταν «τραγελαφικά», αν όμως ζούσαμε σε κανονικές συνθήκες και δεν αφορούσαν το μείζον θέμα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Οι προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνου Γιαννακόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΘΕΣΣΑΛΙΑ δημιούργησαν έντονη ανησυχία, πανικό και αμφισβήτηση των πάντων.

Λογικό. Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του, ούτε κλήθηκε, φαντάζομαι, από το κανάλι να μιλήσει ως ιδιώτης γιατρός. Άλλωστε η ειδικότητά του δεν είναι από αυτές που του επιτρέπουν να έχει την άποψη που χρειάζεται αυτές τις μέρες να ακούει ο πολίτης. Ο κ. Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε ως Πρόεδρος των γιατρών της Λάρισας. Και με την θεσμική του αυτή ιδιότητα έκανε μια «σοβαρή» καταγγελία: οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ το πρωινό της Παρασκευής δεν ήταν σωστοί, καθώς δεν τηρήθηκε το απαιτούμενο πρωτόκολλο.

Φυσικά ο ίδιος, σε εκείνη την τοποθέτησή του, επεσήμανε πως δεν ήταν μπροστά στους ελέγχους αλλά του μεταφέρθηκαν κάποια πράγματα από τους υπευθύνους των ιδιωτικών εργαστηρίων που έκαναν την αξιολόγηση των δειγμάτων (προσοχή: την αξιολόγηση και όχι τη δειγματοληψία)

Η καταγγελία αυτή όπως ήταν επόμενο δημιούργησε έντονες παρενέργειες καθώς, ας μην ξεχνάμε,  ήταν ο ίδιος άνθρωπος που είχε κάνει λόγο για το ενδεχόμενο καραντίνας ολόκληρης της Λάρισας σε περίπτωση που ξέφευγε η κατάσταση στη Νέα Σμύρνη:

Υπήρξε αναστάτωση των πολιτών και ένα κλίμα πως «κάποιοι θέλουν κάτι να κρύψουν», κάτι που υφίσταται μέχρι και τώρα καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν πιστεύουν τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που δίνονται στη δημοσιότητα.

Υπήρξε παρέμβαση δυο Λαρισαίων βουλευτών, του κ. Κόκκαλη και της κ. Λιακούλη, οι οποίοι ζητάνε εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Υπήρξε παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού με την οποία διαβεβαιώνει πως όλοι οι έλεγχοι έγιναν κανονικά και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο που ορίζουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Υπήρξε παρέμβαση του Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μέλος του ΔΣ ΕΙΝΚΥΛ, Δημήτρη Μπαμπαλή, ο οποίος απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Φτάνουμε λοιπόν πρωί Κυριακής και διαβάζω πως ο κ. Γιαννακόπουλος έχει «ανασκευάσει», καθώς ο ίδιος στην εφημερίδα Ελευθερία υποστηρίζει πως η δήλωση του οφείλεται σε παρεξήγηση των ιδιωτικών εργαστηρίων(!) και πως όλα έχουν γίνει όπως προβλέπει ο νόμος.

Αλήθεια, εισαγγελέας στη Λάρισα υπάρχει;