Γερμανία: Επεισόδια κατά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό

263

Επίθεση από συμμορίες δέχθηκαν αστυνομικοί στο κρατίδιο της Έσσης, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν την τήρηση των μέτρων περιορισμού για την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Αστυνομία επιχείρησε την Μεγάλη Παρασκευή να διαλύσει συγκεντρώσεις οι οποίες συνιστούσαν παραβίαση των μέτρων και δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Σε μία περίπτωση μάλιστα η περίπολος ήρθε αντιμέτωπη με περίπου 20 άνδρες οπλισμένους με λοστούς, δοκάρια, κεραμίδια και πέτρες και αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Σε άλλο περιστατικό, τα ξημερώματα σήμερα, η Αστυνομία του Μπαϊρόιτ, στην Βαυαρία, συνέλαβε έναν 18χρονο, ο οποίος γιόρταζε τα γενέθλιά του μαζί με πέντε ακόμη φίλους του, ηλικίας 14-20 ετών. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονα, ενώ ο 18χρονος συνελήφθη καθώς είχε και κατά τις προηγούμενες ημέρες παραβιάσει τα μέτρα περιορισμού. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την λήξη της ισχύος των μέτρων, στις 19 Απριλίου. Επιπλέον, αφότου διαλύθηκε το πάρτυ, δύο από τους μεγαλύτερους προσκεκλημένους επέστρεψαν στο άδειο διαμέρισμα, το διέρρηξαν και αφαίρεσαν μια τηλεόραση και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η Αστυνομία τους καταδίωξε και τους συνέλαβε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ