Σε εξέλιξη το έργο «Τμηματική αποκατάσταση οδοστρώματος στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πιερίας»

339

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης ΠιερίαςΕνισχύοντας την ασφάλεια των οδηγών και καθιστώντας την Πιερία εύκολα προσβάσιμη, συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τις καθημερινές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας»

Με αμείωτο ρυθμό, εξελίσσονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, για αποκατάσταση καθιζήσεων και ζυμωμάτων, σε  τμήματα της 3ης Επαρχιακής Οδού μεταξύ Π.Κεραμιδίου-Εξοχής και Εξοχής-Ελάφου.

Οι παρεμβάσεις, εντάσσονται στο έργο, «ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ  ΣΤΟ  ΟΔΙΚΟ  ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ  Π.Ε.  ΠΙΕΡΙΑΣ»,-που είναι εγγεγραμμένο στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018-προϋπολογισμού μελέτης  215.000,00 € ( με  Φ.Π.Α. 24% ), και έχει σαν αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση φθορών, ζημιών  και συντήρηση για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας, σε τμήματα της 2ης και 3ης Επαρχιακής οδού, αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ειδικότερα, οι εργασίες που προβλέπονται για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι :τμηματικές εκσκαφές,  κατασκευή  επενδεδυμένων ρείθρων, εργασίες εξυγίανσης κοιτοστρώματος, εργασίες οδοστρωσίας, εργασίες ασφαλτόστρωσης οδού και αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα κατά τμήματα.

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, αφορούν την κατασκευή νέου τάπητα πάνω στον παλιό, σε τμήματα στη 2η Επαρχιακή οδό  μεταξύ Ρυακίων και Τριλόφου καθώς και στην 3η Επαρχιακή οδό,  μεταξύ Π.Κεραμιδίου – Εξοχής  και Εξοχής – Ελάφου. Στα σημεία που υπάρχουν μεγάλης έκτασης καθιζήσεις, θα προηγηθεί ισοπεδωτική στρώση ασφαλτικού και στη συνέχεια νέος τάπητας.

Στην 3η Επαρχιακή οδό Κατερίνης – Εξοχής – Ελάφου, σε μήκος περίπου 500,00μ -και όπου παρουσιάζονται εκτεταμένες καθιζήσεις και ζυμώματα  (είσοδο οικισμού της Εξοχής – έξοδο  προς Έλαφο)-θα γίνει εκσκαφή, θα ακολουθήσει  μία  εξυγιαντική στρώση και μια  στρώση υπόβασης, θα γίνει   κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, θα κατασκευασθούν επενδεδυμένα  ρείθρα απορροής όμβριων, για την προστασία του καταστρώματος της οδού.