Κοροναϊός : Τρεις νέοι θάνατοι στην Ελλάδα – 72 νέα κρούσματα, 2.081 συνολικά

253

Στα 72 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών σε 2.081, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Επίσης, στους 93 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας, αφού έχασαν τη ζωή τους τρεις ακόμη νοσηλευόμενοι, όπως συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σημάδια ανάσχεσης της διασποράς

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Capital.gr, η μείωση των ασθενών με κορονοϊό που χρειάζεται να διασωληνωθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θεωρείται ένα ακόμη θετικό σημάδι για τη συγκράτηση της εξάπλωσης και την απόδοση των περιοριστικών μέτρων.

Η πορεία του ιού στην Ελλάδα εξακολουθεί να θεωρείται ελεγχόμενη, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώνει τις ενδείξεις για “επιπέδωση” της καμπύλης διασποράς της επιδημίας.

Δεν είναι σπριντάρισμα, είναι μαραθώνιος. Και θα χρειαστεί κάποιες στιγμές να μπαίνουν κάποια παρόμοια “φρένα”, ανάλογα με την εικόνα της επιδημίας. Βλέπετε χώρες οι οποίες είχαν χαλαρώσει τα ταξιδιωτικά τους μέτρα στην Άπω Ανατολή και τα επανέφεραν, όταν είδαν ότι υπήρχε αύξηση κρουσμάτων και ιδιαίτερα εισαγωγές κρουσμάτων από κάποιες χώρες στην Ευρώπη. Θα υπάρχουν τέτοια, όπως τα ονομάζω εγώ, “πέρα-δώθε”. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να λειτουργεί ο κόσμος.  Σιγά-σιγά ο κόσμος θα επανέλθει στην κανονικότητα, αλλά θα πάρει καιρό” σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

“Τη μάχη για τον κορονοϊό τη δίνουμε σε τρία μέτωπα κυρίως” συμπλήρωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. “Το πρώτο μέτωπο αφορά στην ανάσχεση της μετάδοσης του ιού. Το δεύτερο μέτωπο αφορά στην ενίσχυση του συστήματος υγείας. Και το τρίτο μέτωπο αφορά στη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, καθώς επίσης και στη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας των συμπολιτών μας” υπογράμμισε.

capital.gr