Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διανέμει 45.000 χειρουργικές μάσκες σε εννέα δομές

285

Στη διανομή 45.000 χειρουργικών μασκών προχωράει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις περιφερειακές δομές υγείας των έξι Περιφερειακών Ενοτήτων εκτός Θεσσαλονίκης.

Υπό την εποπτεία των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου και σε συνεργασία με την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια, το υγειονομικό υλικό διανέμεται σε εννέα περιφερειακές δομές υγείας.

Συγκεκριμένα μάσκες παρέλαβαν τα νοσοκομεία Βέροιας, Νάουσας, Σερρών, Κατερίνης, Έδεσσας, Γιαννιτσών, Κιλκίς, Χαλκιδικής και το κέντρο υγείας Γουμένισσας.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να καλύψουμε τις ελλείψεις και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Εξασφαλίσαμε εγκαίρως και παρά τις δυσκολίες, λόγω ελλείψεων στην παγκόσμια αγορά, είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής και τα διανέμουμε στους συμπολίτες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σήμερα ολοκληρώθηκε η διανομή νέου φορτίου με μάσκες στις μονάδες υγείας εκτός Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη έχουμε διανείμει μάσκες, γάντια και αντισηπτικά σε όλα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες να ενισχύουμε όσους δίνουν από την πρώτη γραμμή τη μάχη ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού. Είναι χρέος μας και το έμπρακτο ευχαριστώ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την τιτάνια προσπάθειά τους να προστατεύσουν όλους εμάς».

pieria news