Δήμος Κατερίνης: Καθημερινά στο πλευρό των ευπαθών ομάδων το «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

257

Ανταποκρινόμενος στις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας λόγω της πανδημίας,  ο Δήμος Κατερίνης μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και προσφοράς, στηρίζοντας έμπρακτα όχι μόνο τους ενταγμένους στο πρόγραμμα, αλλά και  όλους όσοι είναι ηλικιωμένοι, ηλικιωμένες ή όσους/ες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδικότερα, με δεδομένες και τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τον  περιορισμό στις μετακινήσεις, καθημερινά και άμεσα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ο κοινωνικός αυτός μηχανισμός υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης, ανταποκρίνεται στα αιτήματα εξυπηρέτησης των δημοτών για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής κατ’ οίκον ειδών πρώτης ανάγκης.  

Παράλληλα, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»,  έχουν αναλάβει τη διανομή κατ’ οίκον τριακοσίων μερίδων φαγητού σε άπορους και εμπερίστατους δημότες σε καθημερινή βάση, στο πλαίσιο των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης  & Πλαταμώνος. Επιπλέον, τις προσπάθειες του Δήμου Κατερίνης με στόχο την ενίσχυση ευπαθών και ηλικιωμένων συμπολιτών στηρίζει και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας συμμετέχοντας στη συσκευασία και διανομή των τροφίμων, που προμηθεύεται από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι διευρυμένες υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες αποτυπώνονται με εύγλωττο τρόπο σε αριθμούς. Είναι χαρακτηριστικό, ότι, σε όλη τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού έγιναν 1136 κατ’οίκον επισκέψεις, ενώ εκδόθηκαν και προωθήθηκαν προς εκτέλεση στα φαρμακεία 542 συνταγές. 

Υπενθυμίζεται, ότι, οκτώ τηλεφωνικές γραμμές στη διάθεση των κατοίκων έχει δώσει ο Δήμος Κατερίνης, προκειμένου, οι δημότες, να μπορούν να ζητήσουν βοήθεια και υπάλληλοι του «Βοήθεια στο σπίτι»  να τους παραδώσουν τρόφιμα και φάρμακα.

Αναλυτικά οι τηλεφωνικές γραμμές είναι οι εξής:

pieria news