Επίσκεψη του Δημάρχου Κατερίνης στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

422

Τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος «Άρτος ο Επιούσιος» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, σήμερα το πρωί, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κατερίνης, καθώς και στους εθελοντές που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες, στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Όπως είναι γνωστό, μετά από τη διακοπή λειτουργίας των Καθημερινών Συσσιτίων επί δύο εβδομάδες, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, η παρασκευή και διανομή φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη συνεχίζεται από τη Δευτέρα 6 Απριλίου.  Πιο συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον συντονισμό της εντεταλμένης συμβούλου του Δήμου Κατερίνης κας Ασημίνας Πούλιου,  έχουν αναλάβει τη διανομή κατ’ οίκον τριακοσίων μερίδων φαγητού σε άπορους δημότες σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, εθελοντές συνδράμουν στην προετοιμασία του φαγητού, πάντα με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων και προφυλάξεων που ορίζονται από τις αρμόδιες δημόσιες υγειονομικές αρχές.

Επιπλέον, ο Δήμος Κατερίνης  ενισχύει και με τρόφιμα τα Καθημερινά Συσσίτια για τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν σε καθημερινή βάση,  λόγω της πανδημίας και των μέτρων απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων.

Στόχος  της κοινής αυτής προσπάθειας της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Κατερίνης είναι  η ενίσχυση όλων των οικογενειών και ηλικιωμένων ατόμων που έχουν ανάγκη και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής. Μέσα από τη νέα πρωτοβουλία προσφέρεται η δυνατότητα στήριξης και βοήθειας σε περισσότερες οικονομικά αδύνατες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες  στην κατοικία τους.