Λάκης Γαβαλάς : Η Ελλάδα ένα απέραντο «κατιναριό»

484

Λάκης Γαβαλάς:  Μια τηλεφωνική συνέντευξη «χείμαρρος» από τον «Λάκη τον τρομερό» – Τι λέει για τα κορίτσια του My Style Rocks, τον κορωνοϊό, τις κυρίες που «πάνε» με παρκαδόρους και μπάρμεν και τα σχέδιά του για… ντελίβερι γεμιστών

Λάκης Γαβαλάς ο εξωφρενικός. Είδος μοναδικό. Σε όλα. Στην αμφίεση. Στα σχόλια. Πάντα ανατρεπτικά και ενίοτε χλευαστικά. Στη συμπεριφορά του. Ακόμα και στην καθημερινότητά του. Επειδή, λοιπόν χάζευα το «My Style Rocks». Επειδή όλα αυτά τα κορίτσια, το ντύσιμό τους εννοώ, μοιάζουν σαν καψαλισμένες πυγολαμπίδες. Ούτε εξ αποστάσεως δεν τις μπορώ. Και επειδή μέσα σ αυτόν το γενικό χαμό, η απορία, στο μυαλό μου ήταν «τι να κάνει άραγε αυτός ο Λάκης ο τρομερός», σκέφτηκα να μιλήσω μαζί του. Τηλεφωνικώς. Και τον άκουσα λαχανιασμένο να μου λέει «κάνω την καθημερινή άθλησή μου, τα δεκατέσσερα χιλιόμετρα, έχοντας πίσω μου καμιά δεκαριά “Ζητάδες” να με ακολουθούν. Πάρε με αργότερα όταν επιστρέψω στο σπίτι μου στο Κολωνάκι».

Και τον πήρα στο τηλέφωνο και τον άκουσα και τα έπαιξα και τον παραδέχτηκα. Τόσο αθυρόστομος, τόσο αυθόρμητος και τόσο πικρόχολος όσο κανείς άλλος εν Ελλάδι. Ισως και σε ολόκληρη την Οικουμένη.

-Αλήθεια κάνεις δεκατέσσερα χιλιόμετρα ημερησίως;

«Εντελώς. Πρέπει να τα κάνω για να διατηρηθώ στα κιλά μου. Λόγω ηλικίας πρέπει οι καύσεις μου να είναι περισσότερες από τους άλλους τους νεώτερους. Αυτό μου έμαθε ένας γιατρός στο Λος Αντζελες και από το τότε ακολουθώ πιστά αυτό το πρόγραμμα»

-Τώρα μέσα σ αυτό τον γενικό χαμό εξακολουθείτε να κάνετε γυρίσματα για το «My Style Rocks»;

«Είσαι τρελός; Τα γυρίσματα έχουν σταματήσει και θα επανέλθουμε με την επαναφορά της κανονικότητας. Οποτε αυτή προκύψει»

Οι κυρίες που πηγαίνουν με μπάρμαν και παρκαδόρους

-Δεν βρίσκεις πως αυτά τα κορίτσια μοιάζουν με τσουρουφλισμένες πυγολαμπίδες;

«Αγάπη μου αυτή είναι η κοινωνία της Ελλάδας. Κατιναριό, κατιναριό, κατιναριό. Επί όλων των κυβερνήσεων. Δεξιών, ΠΑΣΟΚ, αριστερών, Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Τσίπρα, Σαμαρά και πάει λέγοντας. Και να ξέρεις ό, τι και να κάνουν όλες αυτές οι κυρίες, όσες φορές και να επισκεφθούν την “Λουίζ”, ό,τι και να φορέσουν πάντα λαϊκές θα είναι. Η Ελλάδα είναι αυτό που δείχνει το My Style Rocks»

-Ποιες είναι αυτές οι κυρίες;

«Αυτές που θέλουν οι άντρες τους να τους αγοράζουν ρούχα, που στη συνέχεια βαριούνται και που στο τέλος κάνουν π@@ες στους μπάρμαν και τους παρκαδόρους»

-Κι αυτά τα κορίτσια στο My Style Rocks τι μέρος του λόγου είναι;

«Κάποιες απ’ αυτές πουλάνε με τα ρούχα τους, κάποιες χρησιμοποιούν την εκπομπή για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Οι περισσότερες σου λένε πως έχουν δικό τους Site. Κάτι πουλάνε»

-Σε ρωτάω επειδή ακούγονται πολλά. Ξέρεις τι εννοώ…

«Μην τ ακούς. Διάφοροι λένε διάφορες λαλακίες. Αλλωστε πρέπει να ξέρεις πως εμείς δεν θέλουμε ωραίες κοπέλες. Θέλουμε ένα είδος εντελώς αληθινό. Ανεξάρτητα αν είναι χοντρές, αδύνατες, ψηλές, κοντές. Αυτό μ ενδιαφέρει όχι μόνο η ομορφιά».

Αν είχα παιδί θα τον έκανα μηχανικό στη Rolls Royce

-Τώρα με την επέλαση του κορωνοιού δεν αναθεωρείς κάποια πράγματα από το παρελθόν; Όπως αυτή η αχαλίνωτη προβολή και όρεξη για Life Style; Δεν αποδείχτηκε εντελώς καταστροφική;

«Καθόλου καταστροφική. Τι ήθελες να κάνουμε; Να γίνουμε μαφιόζοι όπως συμβαίνει στη Νάπολη και τη Μασσαλία; Οσο για μένα πρέπει να ξέρεις πως φταίνε οι πολιτικοί. Αυτοί με πήρανε στο λαιμό τους με την πολιτική της παγκοσμιοποίησης. Και εγώ σαν μ@@@κας επένδυσα και τώρα παίρνω τ’ αρ@@@@@ μου»

-Ο εγκλεισμός με τον κορωνοϊό σε ανάγκασε να αλλάξεις τρόπο ζωής;

«Γκέι ήμουν γκέι είμαι. Εγώ έχω τα λούσα μου, την κορμάρα μου και εξακολουθώ να ζω στην χλιδή του μυαλού μου. Μια ζωή υπηρετώ και θα υπηρετώ το Luxury και το Styling. Αυτό το επάγγελμα και η ειδικότητά μου. Κι αν είχα παιδί θα τον έκανα μηχανικό στη Rolls Royce και όχι στη Zastava»

-Δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να δεις, τώρα, τα πράγματα διαφορετικά, ας πούμε τα εσωτερικά και ψυχικά σου;

«Τα είδα διαφορετικά. Εγώ από καιρού εις καιρόν πήγαινα για απομόνωση σε εξωτικά μέρη όπως στις Μαλδίβες»

-Μα αυτό το μέρος είναι super luxury

«Που ήθελες να πάω; Στα Καμίνια; Πήγαινα εκεί και έκανα την αφωνία μου. Και μετά βρέθηκα εγκλωβισμένος για δεκαπέντε μήνες στη φυλακή. Είμαι εξοικειωμένος με την στέρηση και την απομόνωση»

Τo συναίσθημά μου ούτε το μοιράζομαι ούτε το σκορπάω

-Και από σεξ;

«Αυτό τον καιρό δεν έχω καθόλου λίμπιντο. Γι’ αυτό κουράζομαι. Γι’ αυτό το έχω ρίξει στο περπάτημα και στο τζόγκινγκ. Τώρα πρέπει να γίνουμε πιο επιλεκτικοί. Αρα πρέπει να λειτουργήσει το συναίσθημα. Πιστεύω στο συναίσθημα. Αυτή είναι η προσωπική μου ζωή. Ούτε το μοιράζομαι ούτε το σκορπάω»

-Δεν είσαι διχασμένος ανάμεσα στο συναίσθημα και στο αχαλίνωτο σεξ;

«Αυτό συμβαίνει σε ανήσυχους ανθρώπους. Μ’ αυτό το τίμημα πληρώνουν το συναίσθημά τους»

-Δεν σ’ έπιασε απροετοίμαστο ο Covid 19;

«Όχι ακριβώς. Μη ξεχνάς πως ήμουν αναγκασμένος να διαχειριστώ πολλές πολυεθνικές εταιρείες στην αγορά του ρούχου και του Styling. Εκεί έμαθα πολλά πράγματα. Ένα διαρκές πανεπιστήμιο ζωής. Εκεί έμαθα οργάνωση, υπομονή, μεθόδευση. Αλλά και το χειροκρότημα κάθε επιτυχίας»

-Το καθημερινό του πρόγραμμα;

«Τώρα που είναι απομονωμένος ξυπνάω αργά, γύρω στις έντεκα και κάνω το πρωινό μου»

-Όπως;

«Τσάι με τζίντζερ, γιαούρτι με ανάλατους ξηρούς καρπούς, μέλι και σκόνη νεσκαφέ. Καθώς και χυμό πορτοκάλι με τζίντζερ. Αλλότε με ρόδι. Μετά πορεία δεκατεσσάρων χιλιομέτρων. Από Λυκαβηττό μετά Καλλιμάρμαρο, Ζάππειο, Κεραμεικό η στο Θησείο η στα Πετράλωνα και πάλι πίσω στην Σκουφά. Μετά κόβω ρούχα, τα ράβω με κλωστή και βελόνα, ανατάσσω τις ντουλάπες μου»

«Γεμιστά ο Λάκης»

-Και το μέλλον;

«Θέλω να κάνω ντελίβερι φτιαγμένα από μένα, με γεμιστά. Φτιαγμένα με ιδιαίτερο τρόπο και με την λαϊκή ονομασία «Γεμιστά ο Λάκης». Γεμιστά αξίας δώδεκα ευρώ και θα χορταίνεις με μια μερίδα»

-Και με την εφορία; Ξεμπέρδεψες η ακόμα έχεις κάποιες εκκρεμότητες;

«Είμαι ακόμα στο στάδιο των εκκρεμοτήτων. Ξέρεις γιατί; Επειδή αυτοί θέλουν να βλέπουν τον Λάκη Γαβαλά. Δεν αντέχουν χωρίς εμένα. Αλλά επί της ουσίας η μεγαλύτερή μου εκκρεμότητα είναι ο στόχος να χάσω δύο πόντους από τη μέση μου. Αυτό είναι το μοναδικό που με νοιάζει»

-Και ο κόσμος που είναι γύρω σου;

«Δεν με νοιάζει ο κόσμος που είναι γύρω μου. Όταν πήγα στη φυλακή τους είδα όλους σαν ντεκόρ. Τρεις χιλιάδες ντεκόρ και κομπάρσοι»

-Και αυτά τα ρούχα που φοράς, το κάνεις για να χλευάσεις;

«Καθόλου. Αυτό είναι το ντύσιμό μου, το γούστο μου. Όλα τα ρούχα μου έχουν στυλ. Θα το καταλάβεις μετά από πολύ καιρό»

-Τώρα στην απομόνωση βλέπεις ταινίες;

«Μόνο ελληνικές. Η Βουγιουκλάκη ήταν μεγάλη σταρ και ο Μπάρκουλης θεός. Τώρα πρέπει να σε αφήσω. Αντε να τα πούμε από κοντά όταν μας εγκαταλείψει ο κορωνοϊός»

protothema.gr