Ειδικά γάντια και υφασμάτινες μάσκες παρέδωσε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης στο ΕΚΑΒ

807

Ειδικά γάντια και υφασμάτινες μάσκες οι οποίες πλένονται και επαναχρησιμοποιούνται, προσέφερε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ Κατερίνης), την περασμένη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020. Το υλικό παρέδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, Σάκης Γκούνας, αλλά και η παραγωγός εκπομπής ιατρικού περιεχομένου, Σωτηρία Ουσταμπασίδου.

Η δράση αυτή οργανώθηκε μετά από πρόταση της Προέδρου του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας και Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ), Σωτηρίας Ουσταμπασίδου, με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου «Μακεδονίας», Σάκη Γκούνα. Αναλήφθηκε δε σχετική πρωτοβουλία με στόχο τη συνεισφορά του Ραδιοφώνου στην ασφάλεια του προσωπικού του ΕΚΑΒ Κατερίνης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκεντρώθηκαν χρήματα που προσέφεραν παραγωγοί του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης με πρώτο τον ίδιο τον Πρόεδρο, ο οποίος νωρίτερα είχε καλέσει τις εθελόντριες και τους εθελοντές παραγωγούς του Ραδιοφώνου να συνεισφέρουν, εθελοντικά, σ’ αυτή την πρωτοβουλία. Αφού συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα χρήματα, πραγματοποιήθηκε έρευνα για την αγορά των υλικών από τις εθελόντριες του Ραδιοφώνου, Σοφία Χαραλαμπίδου και Αναστασία Τζορμπατζίδου.

Κατά την παράδοση των υλικών στο ΕΚΑΒ Κατερίνης, οι εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας παρέλαβαν με μεγάλη χαρά τις μάσκες και τα γάντια και εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες, γι’ αυτή την ενέργεια, τόσο τον Πρόεδρο όσο και τις εθελόντριες και τους εθελοντές παραγωγούς του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης.

Μετά την παράδοση των υλικών, σε δηλώσεις του ο κ. Γκούνας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αν και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης έχει, λόγω κορωνοϊού, αναστείλει όλες του τις παραγωγές εκτός από μια, ενημερωτικού περιεχομένου εκπομπή, εντούτοις οι εθελόντριες και οι εθελοντές τού ραδιοφώνου μας δηλώνουν παρούσες και παρόντες σ’ αυτή την κρίση. Προσφέρουν δε ό,τι μπορούν σ’ εκείνους που είναι στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού μετώπου εναντίον αυτής της πανδημίας, όπως είναι τα στελέχη τού ΕΚΑΒ.

Ευχαριστώ θερμά τις εθελόντριες και τους εθελοντές εκπομπών του Ραδιοφώνου μας για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και την προσφορά τους. Εκ μέρους τους όμως, ευχαρίστησα και τα στελέχη του ΕΚΑΒ που είναι σε 24ωρη επιφυλακή για να μεταφέρουν ασθενείς συμπολίτες μας με σκοπό τη διάσωση ζωών. Η περίοδος αυτή είναι πολύ δύσκολη. Και σ’ αυτή την περίοδο μπορεί καθένας και καθεμία να προσφέρουν ό,τι μπορούν, με στόχο την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την υγεία όλων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γκούνας.