Αυστρία-Covid-19: Αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των αποθεραπευμένων

352

Μπορεί σήμερα, Τετάρτη, να υπήρξε στην Αυστρία μία αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που νοσηλεύονται εξαιτίας του νέου κορονοϊού σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, την ίδια όμως στιγμή, και για πέμπτη κατά σειρά ημέρα, ο αριθμός των αποθεραπευμένων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, υπερβαίνει εκείνον των νέων μολύνσεων.

Από χθες έως σήμερα έχουν αποθεραπευθεί 466 ασθενείς, ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανήλθε σε μόνον 288, σε εντατική θεραπεία βρίσκονταν 267 άνθρωποι — κατά 10% περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα — που είναι ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανερχόταν σε 12.850 στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδα).

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας, έως σήμερα συνολικά 4.512 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί, 273 έχουν χάσει τη ζωή τους αμέσως ή εμμέσως λόγω κορονοϊού, ενώ έχουν διενεργηθεί 120.755 διαγνωστικά τεστ.

Ενόψει των επικείμενων εορτών του Πάσχα των Καθολικών την ερχόμενη Κυριακή, 12 Απριλίου, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ απεύθυνε σήμερα έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν τους πασχαλινούς γιορτασμούς και να μην επιδείξουν χαλάρωση στην τήρηση των προστατευτικών μέτρων, “για να μπορέσει να συνεχιστεί ο μέχρι τώρα δρόμος στη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της κρίσης”.

Κατά την άποψή του, μετά τις γιορτές, με το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων από την ερχόμενη Τρίτη, 14 Απριλίου, αναμένεται η επόμενη “τεράστια” πρόκληση.

Όπως αναφέρεται σχετικά από τον χώρο των επιχειρηματιών, θα υπάρξει μία επανεκκίνηση για τα τρία τέταρτα έως και 80% του λιανικού εμπορίου, ωστόσο από τον κλάδο επισημαίνεται πως υπάρχουν αρκετές ασάφειες και αναμένονται οι ανάλογες διευθετήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ