Μείωση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία αλλά οι νεκροί ξεπέρασαν τους 17.000

266

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 135.586 Οι νεκροί έφτασαν τους 17.127 Παράλληλα, 24.392 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 132.547 και είχαν χάσει την ζωή τους 16.523 άνθρωποι ενώ 22.837 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 604 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.039 νέα κρούσματα. 1.555 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.792 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.718 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 61.557 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 52.325 και οι νεκροί 9.484. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 17.825 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.180. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 11.925, με 695 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να μειώνει την ταχύτητά του (569 λιγότερα κρούσματα σε σχέση με χθες) ενώ και οι νεκροί είναι 32 λιγότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο . Και οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, συνεχίζουν να μειώνονται.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία, πάντως, παρά τα ελπιδοφόρα αυτά στοιχεία, υπογραμμίζει ότι “τις ημέρες, πριν και μετά το Καθολικό Πάσχα, κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει, ούτε για μια στιγμή, ότι στην χώρα έχουν χάσει την ζωή τους πάνω από δεκαεπτά χιλιάδες άνθρωποι”. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να τηρηθούν με τεράστια προσοχή, οι κανόνες και περιορισμοί που έχει ορίσει η κυβέρνηση Κόντε.

Αν καταρρεύσει ένας, θα καταρρεύσουν όλοι

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο αναφέρθηκε στο σημερινό Γιούρογκρουπ και στο σύνολο των διαπραγματεύσεων και επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας τόνισε:

“Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον όλων, με μια τόσο μεγάλη κρίση, να βρεθεί σύντομα μια λύση, η οποία να εγγυάται το μέλλον όλης της Ευρώπης. Δεν πρόκειται για μεμονωμένες χώρες. Όπως έχω ήδη πει, αν καταρρεύσει ένας, καταρρέουν όλοι”.

“Δεν μας ενδιαφέρει πώς θα λέγονται τα ονόματα των μέσων που θα βρεθούν, αλλά να φτάσουμε σε μια ικανοποιητική συμφωνία για τον ιταλικό και τον ευρωπαϊκό λαό”, συμπληρώνει.

Ο Ντι Μάιο υπενθυμίζει ότι οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας, σε έκκλησή τους προς την κυβέρνηση του Βερολίνου τόνισαν ότι χωρίς τα ιταλικά εξαρτήματα θα τους είναι σχεδόν αδύνατο να συνεχίσουν την παραγωγή τους.

“Αυτό είναι ένα μόνο από τα παραδείγματα του ότι η χώρα μας είναι βασικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης και κάθε χώρας μέλους. Κυβερνάμε την Ιταλία και έχουμε κάποιες συγκεκριμένες ευθύνες και υποχρεώσεις. Η πρώτη είναι να προστατέψουμε τους πολίτες μας και να εγγυηθούμε στις οικογένειες τους ένας αξιοπρεπές μέλλον. Και αυτό θα κάνουμε”, καταλήγει ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ