Κακοκαιρία: Μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους από τις νεροποντές

260
Μοναστήρια παραμένουν αποκλεισμένα λόγω των καταστροφών στο οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους μετά τις νεροποντές του σαββατοκύριακου

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους, καθώς σημεία του δρόμου Δάφνης – Καρυών έχουν κοπεί… σαν χαρτί από τις δυνατές νεροποντές του σαββατοκύριακου.

Οι μοναχοί έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια καθώς, σύμφωνα με το vimaorthodoxias, έχει καταστραφεί ολοσχερώς το οδικό δίκτυο που οδηγεί από Δάφνη προς Καρυές και από Καρυές προς τα μοναστήρια.

Η κυκλοφορία στους περισσότερους δρόμους έχει διακοπεί, καθώς έχουν σημειωθεί, επίσης και σοβαρές κατολισθήσεις από τα δάση προς τις άκρες των δρόμων.

Σε αυτό το πλαίσιο, παραμένουν αποκλεισμένα 8 Κελιά με περίπου 15 μοναχούς που δεν μπορούν να προσεγγίσουν στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Η Ιερά Κοινότητα καταγράφει τις ζημιές και ενδέχεται να ζητήσει να κηρυχθεί η Χερσόνησος του Άθω σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επιπρόσθετα, μπουλντόζες και άλλα μηχανήματα της Ιεράς Κοινότητας προσπαθούν να ανοίξουν έναν παράπλευρο δρόμο, ώστε να αποκατασταθεό μερικώς η κυκλοφορία και να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες για την τροφοδοσία των μοναστηριών.

protothema.gr