Μπέττυ Σκούφα: Η κυβέρνηση της ΝΔ για μία ακόμη φορά αγνοεί τους αγρότες μας

291

Μετά την παντελή απουσία των αγροτών μας από τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, την έλλειψη πρόβλεψης ή βοήθειας για την επόμενη μέρα, η κυβέρνηση τους εξαιρεί και από την έκπτωση του 25% για την έγκαιρη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με την τελευταία ΠΝΠ.

Οι αγρότες του νομού μας δεν γνωρίζουν τι και αν θα πάρυν προκαταβολές για τις καπνοκαλλιέργειες, δεν ξέρουν αν θα βρουν το κατάλληλο εργατικό προσωπικό, το αν και πότε θα καλλιεργήσουν.

Οι συνεταιρισμοί τους αφήνονται αβοήθητοι και χωρίς καμία πρόβλεψη οικονομικής ενίσχυσης, λογαριασμοί αγροτών κατάσχονται για οφειλές άρδευσης, χωρίς να έχουν  δυνατότητες ρύθμισης.

Η κυβέρνηση όμως, επιλέγει να στηρίξει βιομηχανίες γαλακτοκομικών και τροφίμων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πληρώσουν αργότερα, σε αυτούς όμως που παράγουν, δεν δίνει απολύτως τίποτα.

Με συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, αλλά και στη χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα, ζητάμε να στηριχθούν άμεσα οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας, γιατί αν σταματήσει η πρωτογενής παραγωγή, θα πάψουμε να υπάρχουμε ως χώρα.