Ο δρόμος είναι “αγκαθωτός”

280

Του Ηλία Χρυσικού *

Η ζωή μας είναι ένας μεγάλος “Γολγοθάς” με κάποιες στάσεις στο διάβα της, που λέγονται στιγμές ευτυχίας. Με την πανδημία όλη η ανθρωπότητα ζει δύσκολες καταστάσεις, γεμάτες άγχος και προβλήματα που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Κάποιες από αυτές τις καταστάσεις είναι προσωρινές και κάποιες άλλες “ισόβιες”.

Σκληρό, μα είναι ο προσωπικός μας “σταυρός” και καλούμαστε να τον σύρουμε μέχρι τέλους. Ο δρόμος δεν είναι δαφνόστρωτος, μα “αγκαθωτός” και κακοτράχαλος και οι δοκιμασίες ποικίλες και η υπομονή που πρέπει να επιδείξουμε “Ιώβεια”.

Και ο “Χριστός” ξανασταυρώνεται στην Ελλάδα, στα νοσοκομεία, στα σπίτια και αναρωτιέμαι μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού μας θα πρέπει να είναι και ο πόνος πολλών ανθρώπων, διότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση; Πλησιάζουν Άγιες Hμέρες και η αλήθεια είναι πως για πρώτη φορά φέτος θα εορτάσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο την Μ. Εβδομάδα και αυτό το Πάσχα.

Με διαφορετικό τρόπο, αφού μας ήρθε στη ζωή μας αυτός ο “αόρατος” πόλεμος και οι αρχές και πολιτεία μας καλούν να προφυλαχτούμε… Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουμε το θέμα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, διάκριση, για να σταματήσει αυτή η φοβερή κατάσταση διασποράς του ιού.

Κανείς δεν θέλει να δει τη χώρα μας ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες, όπως η γειτονική Ιταλία. Εκεί που οι γιατροί εξαναγκάζονται να αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ως χώρα, θα πληγωθούμε, θα απομονωθούμε, ίσως και να φοβηθούμε, αλλά θα ξεκινήσουμε πάλι, από την αρχή ξανά και ξανά.

Και κάτι τελευταίο. Όσο βαρύς κι΄ αν είναι ο “σταυρός” που κουβαλάμε σήμερα, -με όλα αυτά τα προβλήματα που βιώνει η κάθε οικογένεια- ας μην το βάλουμε κάτω.

Κάπως έτσι, θα ρθει η ώρα που “κομματιασμένοι” πια, θα αποτινάζουμε την σακατεμένη μας ψυχή, θα σηκωθούμε αργά-αργά και αφού βιώσουμε την “Σταύρωση” και θα τα έχουμε καταφέρει, θα ξαναγεννηθούμε για να εκτιμήσουμε την αξία της “Ανάστασης”.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm Ν. Πιερίας και αρθρογράφος του pierianews.gr

pieria news