Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης: Οι επιχειρηματίες που γιγάντωσαν την “Όλυμπος”

397

Ξεκινώντας από μια μικρή επιχείρηση παραγωγής τυροκομικών προϊόντων το 1985 στα Τρίκαλα, και ακολουθώντας μία επιτυχημένη στρατηγική επενδύσεων, οι αδελφοί Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης κατάφεραν με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.να δημιουργήσουν έναν εξωστρεφή όμιλο, με παρουσία σε πέντε ηπείρους.

Η πορεία τους αυτή επιβραβεύθηκε στον διαγωνισμό ΕΥ Έλληνας “Επιχειρηματίας της Χρονιάς” 2019 με την ανάδειξη τους ως νικητές στην κατηγορία “Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας”.

“Είμαστε άνθρωποι της καθημερινής δουλειάς, έτσι μεγαλώσαμε και το όραμά μας ήταν πάντα η δημιουργία”, παραδέχονται οι Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα, της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.

Οι αδελφοί Σαράντη διεκδικούν από κοινού τον τίτλο του Έλληνα “Επιχειρηματία της Χρονιάς” 2019 μαζί με τους νικητές των υπόλοιπων επιμέρους κατηγοριών (Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας, Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας και Καινοτόμος Επιχειρηματίας) στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. O νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό EY World Entrepreneur Of The Year™.

Με πρεσβευτές τα ηγετικά προϊόντα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων: Φέτα, GreekYoghurt, Ελληνικούς χυμούς και Ελληνικό Τσάι, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. έχει ως στόχο να παράγει για τους καταναλωτές της καινοτόμα, ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, τα οποία στοχεύει να εδραιώσει και στις αγορές της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. αύξησε την τελευταία πενταετία, πωλήσεις, κερδοφορία και ανθρώπινο δυναμικό. Σήμερα, η εταιρεία στηρίζει την ελληνική πρωτογενή παραγωγή, συλλέγοντας καθημερινά τις πρώτες ύλες της από  2.700 οικογένειες κτηνοτρόφων, 340 παραγωγών αμυγδάλου και φιστικιού, καθώς και παραγωγών τσαγιού και βοτάνων. Ακόμη, ως ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των χυμών, συλλέγει από τους Έλληνες παραγωγούς εσπεριδοειδών τις μεγαλύτερες ποσότητες πορτοκαλιών και μήλων, όπως και λαχανικών της ελληνικής γης.

“Η βράβευσή μας ως Δυναμικά Αναπτυσσόμενοι Επιχειρηματίες 2019 από την EY, μια από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες παγκοσμίως, αποτελεί τη μεγαλύτερη αναγνώριση της προσπάθειας και του καθημερινού αγώνα που η οικογένειά μας καταβάλει εδώ και 35 συναπτά έτη. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με τον ίδιο ζήλο, καθοδηγούμενοι από τις αρχές και το όραμα που μεταλαμπαδεύει η μία γενιά στην επόμενη”, σημειώνουν χαρακτηριστικά οι δύο επιχειρηματίες.

Χρονιές σταθμοί

2012 
Η ΟΛΥΜΠΟΣ, σε συνεργασία με το εργαστήριο Γενετικής και Βελτίωσης Φυτών του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με το Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Φυτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ” (ΕΘΙΑΓΕ) ξεκινά ερευνητικό έργο με στόχο την μελέτη της καλλιέργειας μη γενετικά τροποποιημένων πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών φυτών.

2012 
Μια νέα προϊόντων με το όνομα FREELACT κυκλοφορεί και απευθύνεται σε καταναλωτές με δυσανεξία στη λακτόζη. Πρόκειται για προϊόντα χωρίς λακτόζη, τα οποία παράγονται από 100% ελληνικό γάλα από κοντινές φάρμες και έρχονται να καλύψουν μια βασική ανάγκη μιας μερίδας ανθρώπων που ως τότε είχε περιορισμένες επιλογές.

2015 
Η ΟΛΥΜΠΟΣ ήταν η πρώτη εταιρεία που επισήμως ζητούσε τη θέσπιση μιας επίσημης διαδικασίας για την πιστοποίηση της ελληνικής προέλευσης των προϊόντων, για τον λόγο ότι ήθελε να προφυλάξει την ελληνική παραγωγή γάλακτος. Το 2015, αυτή η προσπάθεια ετών καρποφορεί, θεσπίζεται το Ελληνικό Σήμα και γίνεται η πρώτη εταιρεία που πιστοποιείται με αυτό.

2017 
Η ΟΛΥΜΠΟΣ επέλεξε το δρόμο της αναζήτησης και ανάπτυξης του ελληνικού αμυγδάλου, του ελληνικού φιστικιού, του ελληνικού καρυδιού, ώστε να προσφέρει τα πρώτα και μοναδικά ελληνικά ροφήματα που παράγονται από ελληνικούς καρπούς νέας εσοδείας.

capital.gr