Με πίστη

278

Του Ηλία Χρυσικού *

Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι. Ζούμε σε μία εποχή μεγάλης αναταραχής. Δεν ξέρω αν είναι για καλό ή κακό, αλλά η γενιά μας θα δει συγκλονιστικά πράγματα και θάματα να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας, από αυτά που τα γράφουν τα βιβλία της Ιστορίας για γενιές.

Και ενδεχομένως, μπορεί αυτή η κρίση να μετατραπεί σε χρυσή ευκαιρία για να γίνουμε λίγο καλύτεροι ως άνθρωποι. Σοβαρότεροι ως πολίτες και πιο συνειδητοποιημένοι ως Έλληνες. Μπορεί δηλαδή, να μας δώσει την αφορμή για μια νέα ευαισθητοποίηση, ως προς τη σύγχρονη ταυτότητά μας, διότι η Ιστορία έχει αποδείξει ότι τα έθνη δεν χάνονται ούτε από ήττες, ούτε από φτώχεια, ούτε από χρεωκοπίες, ούτε από επιδημίες.

Χάνονται όμως σίγουρα και μόνο, από το φθαρμένο και αποδυναμωμένο φρόνημα και από την περιφρόνηση των διαχρονικών μας αξιών… Εύχομαι ο Θεός να μας δίνει σε όλους υγεία, δύναμη και κάθε καλό, όπως και στους οικείους μας και να μας οδηγεί πάντα στο σωστό μονοπάτι της ζωής.

Οι καιροί που ζούμε και θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια απαιτούν σιδερένια θέληση, ατσάλινα νεύρα, υγεία σωματική και ψυχική αλλά και Πίστη.

Η πίστη, που είναι μια τεράστια θετική δύναμη που μπορεί να μας ανυψώσει πάνω από τα σύννεφα της ανησυχίας και να μας βοηθήσει να θεραπευθούμε..

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm Ν. Πιερίας και αρθρογράφος του pierianews.gr

pieria news