Κορονοϊός: Συναγερμός στο πλοίο “Ελ. Βενιζέλος” – 120 τα θετικά κρούσματα

323

Σε καραντίνα βρίσκεται πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν οι 120 από τους συνολικά 383 επιβαίνοντες στο καράβι.

Πρόκειται για το πλοίο “Ελ. Βενιζέλος” των ANEK Lines το οποίο είναι δεμένο σε αγκυροβόλιο ανοιχτά του λιμανιού, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Οι αρχές αναμένεται να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα την Τετάρτη και από τους 383 επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, μετά τα 20 κρούσματα που εντοπίστηκαν αρχικά.

Στο πλοίο επιβαίνουν 34 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου και οι άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Το χρονικό της καραντίνας

Το 1ο κρούσμα φέρεται να κατεγράφη στις 28 Μαρτίου, όπως αναφέρουν πηγές από το Λιμενικό.

Στο μεταξύ και ένας 34χρόνος Ινδονήσιος μέλος του πληρώματος του πλοίου παρελήφθη το βράδυ της Τρίτης από σκάφος του Λιμενικού καθώς νοσεί από τον κορονοϊό. Αποβιβάστηκε και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο “Αττικόν”. Είναι ο δεύτερος ναυτικός του πλοίου που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν δείγματα από τα υπόλοιπα μέλη που ανέρχονται σε 363 και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα.

Οι άνδρες του Λιμενικού που προσεγγίζουν το πλοίο λαμβάνουν όλα τα προστατευτικά μέτρα φορώντας ειδικές στολές.

Το πλοίο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες για για να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο στην Ισπανία ενώ μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Ισπανία για να δουλέψουν σε ναυπηγείο.

thetoc.gr