Ισπανία: Εταιρείες κέτερινγκ και ντελίβερι προσφέρουν δωρεάν γεύματα στους γιατρούς

270

Ο Ούγκο Ροντρίγκεθ είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας πιτσαρίας στη Μαδρίτη. Όμως, αναγκάστηκε να κλείσει σχεδόν όλα τα υποκαταστήματά της, κρατώντας ανοικτό μονάχα ένα, προκειμένου να στέλνει δωρεάν γεύματα στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που εργάζονται νυχθημερόν, στη μάχη εναντίον της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ισπανία.

Η Ισπανία τέθηκε σε καραντίνα στις 14 Μαρτίου και η αλυσίδα Grosso Napoletano άρχισε τις δωρεάν διανομές φαγητού σε νοσοκομεία λίγες ημέρες αργότερα. Αφού άλλαξε το όνομα της εταιρείας του σε Food4Heroes, ο Ροντρίγκεθ κατάφερε κατόπιν να επεκτείνει την πρωτοβουλία αυτή σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Κάποια στιγμή, πήγα στο νοσοκομείο Gregorio Maranon και μονάχα ένας γιατρός κατέβηκε κάτω», θυμάται ο ίδιος περιγράφοντας μία από τις πρώτες διανομές που είχε κάνει.

«Με κοίταξε, κλαίγοντας. Κανείς από τους δύο δεν θα ξεχάσει εκείνη τη στιγμή. Ήταν σαν να αγκαλιαζόμασταν».

«Αυτό είχε πολύ μεγάλη σημασία για εμένα. Νιώθω ότι εμείς, οι επιχειρηματίες, έχουμε ευθύνη», συμπλήρωσε.

Οι τουλάχιστον 40 πίτσες που παρασκευάζει ο Ροντρίγκεθ, για να τις προσφέρει δωρεάν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διανέμονται από εθελοντές κούριερ, μεταξύ αυτών ο Χοσέ Μαρία Καρέρο Καστάνο.

«Δεν κάνω και πολλά σε σύγκριση με το (υγειονομικό προσωπικό)» είπε ο 30χρονος, που άφησε τη διανομή δεμάτων κι απασχολείται πλέον πλήρως με τη διανομή φαγητού σε νοσοκομεία. «Προσπαθούμε να τονώσουμε το ηθικό τους, να τους κάνουμε να νιώθουν ότι τους στηρίζουν».

Με τα μπαρ και τα εστιατόρια της Ισπανίας κλειστά για τους πελάτες λόγω της καραντίνας, η Food4Heroes έχει τη στήριξη και άλλων εταιρειών όπως των Aloha Poke, Papa John’s, Coca-Cola και Danone και λειτουργεί πλέον στη Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, τη Βαλένθια και τη Μάλαγα.

Στη Μαδρίτη, τα εστιατόρια, οι καφετέριες, οι εταιρείες τροφοδοσίας και ταχυμεταφορών έχουν χωριστεί σε 5 ομάδες με την κρατική ταχυδρομική υπηρεσία να παρέχει βανάκια και καύσιμα.

Οι διανομές γίνονται χωρίς επαφή και οι εταιρείες δίνουν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά στους εθελοντές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ