Δωρεάν ηχητικές ξεναγήσεις μουσείων από το Smartify

309

Σε μια εποχή όπου μουσεία και γκαλερί έχουν κλείσει τις πόρτες τους στο κοινό, μπορούμε να εξερευνήσουμε θησαυρούς τέχνης και να ανακαλύψουμε τις υπέροχες ιστορίες που κρύβονται από πίσω, χάριν στην εφαρμογή Smartify, καθώς έως το τέλος του 2020, όλες οι ηχητικές ξεναγήσεις μουσείων, διατίθενται, στο κοινό, για δωρεάν ακρόαση.

 

Ανάμεσα στις δωρεάν ηχητικές και οπτικές περιηγήσεις που μπορούμε να παρακολουθήσουμε και των οποίων ο αριθμός αυξάνεται ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα, καθώς πολλοί, κλειστοί πλέον, εκθεσιακοί χώροι προσθέτουν, στην εφαρμογή, ξεναγήσεις, στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τους, περιλαμβάνεται αυτή της Mary Beard όπου αναζητά τα μυθολογικά μονοπάτια της συλλογής της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών και μια ξενάγηση στα αριστουργήματα του Λούβρου, από την περίφημη Σφίγγα, έως τη «Μόνα Λίζα» και την «Παναγιά των Βράχων» του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Η εφαρμογή Smartify, η οποία δημιουργήθηκε το 2017 από τέσσερις φίλους, επιτρέπει στον χρήστη τη δυνατότητα ταυτοποίησης περίπου δύο εκατομμυρίων έργων τέχνης από περισσότερους από 120 χώρους τέχνης, απλώς σαρώνοντας τα στο smartphone. Επιπλέον, περιλαμβάνει οπτικές και ηχητικές ξεναγήσεις μουσείων, κάποιες επί πληρωμή, κάποιες δωρεάν, ανάλογα με την έκθεση ή τον χώρο.

Mια εκ των ιδρυτών του smartify, η Anne Lowe δήλωσε ότι η αποστολή τους, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε τώρα, είναι η στήριξη των μουσείων και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόσβαση του κοινού στις συλλογές τους!

Πηγή