Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε!

240

Πρωτοφανή τα κοινωνικά αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας! Η ομάδα εθελοντών απαρτίζεται ήδη από 31 συμπολίτες μας οι οποίοι από αύριο αναλαμβάνουν δράση.

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Είμαι κι εγώ εδώ» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» με στόχο την ενίσχυση/εξυπηρέτηση ανήμπορων συμπολιτών μας την περίοδο της αναμενόμενης έξαρσης κρουσμάτων του κορωναϊού, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, αργά το βράδυ.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η στήριξη συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας.

Μέσα σε μόλο λίγες ώρες έλαβαν χώρα και ανακοινώνονται τα παρακάτω:

  • Μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κουκοδήμο, η δημοτική αρχή θα διαθέσει στη νεοσυσταθείσα ομάδα από αύριο το πρωί, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο θα μεταφέρει τρόφιμα με το τρέιλερ του Καπνικού Σταθμού σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Η πρωτοβουλία έχει την πλήρη στήριξη του Δήμου Κατερίνης.
  • Στη δράση θα ενταχθούν και οικογένειες που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Κατερίνης.
  • Μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση της τοπικής αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ «ΠΙΤΣΙΑΣ» από αύριο, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, θα τοποθετηθούν καρότσια στα 18 υποκαταστήματα της επιχείρησης με την παρακάτω αφίσα, προτρέποντας τους πελάτες στα ταμεία να ενισχύσουν με τρόφιμα την προσπάθεια αυτή.
  • Τόσο ο Δήμος Κατερίνης, όσο και τα σούπερ μάρκετ «ΠΙΤΣΙΑΣ» θα διαθέσουν σημαντική ποσότητα τροφίμων η οποία θα προστεθεί στην υπάρχουσα ποσότητα τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διάθεσή τους στις ανήμπορες οικογένειες.
  • Η καταγραφή, διαλογή, διαχείριση και διάθεση των τροφίμων θα πραγματοποιείται από την ομάδα εθελοντών ενώ θα δημιουργηθεί βάση δεδομένων με τους δικαιούχους και τις ποσότητες που έχουν παραληφθεί.
  • Ενημερώθηκε η Διεύθυνση της Αστυνομίας για την έναρξη κυκλοφορίας του παραπάνω οχήματος το οποίο θα φέρει διακριτικά της δράσης. Ο οδηγός του οχήματος θα πρέπει να έχει στην κατοχή του τα απαραίτητα έγγραφα.
  • Παρά τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου και τη σημερινή αργία η διεύθυνση της επιχείρησης «Στέφανος – Τέντες αυτοκινήτων» ανέλαβε την επιδιόρθωση του τρέιλερ της ομάδας και την τοποθέτηση των διακριτικών.
  • Η δράση θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 και θα διατεθούν σε πρώτη φάση τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου.
  • Οι αποδέκτες θα λαμβάνουν τρόφιμα για 15 ημέρες.
  • Θα ακολουθήσει ευρεία ενημέρωση πολιτών και επιχειρήσεων με στόχο τη στήριξη της πρωτοβουλίας.
  • Καλούνται  τα ΜΜΕ της πόλης να αναπαράγουν την παρούσα επιστολή.

Οι Κοινωνικές Δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης καλύπτουν σήμερα ακόμη ένα τεράστιο κενό το οποίο όφειλε να καλύψει η συντεταγμένη Πολιτεία. Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης και γνωρίζουμε πως δεν μπορεί να είναι αυτός ο ρόλος των ενεργών πολιτών! Η Πολιτεία θα έπρεπε να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Εξάλλου από αυτήν διδαχτήκαμε πως «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Μένουμε μόνο σε αυτό και τα υπόλοιπα θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή γιατί τώρα πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια στο θεριό.

pieria news