Online περιήγηση & εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

504
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει μια ευχάριστη και δημιουργική νότα στην καθημερινότητα μικρών και μεγάλων, μέσα από ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια, βίντεο και εικονική περιήγηση στις συλλογές του, για όσο καιρό μένουμε σπίτι.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παραμένει κλειστό, μέσα όμως από μία σειρά online δραστηριοτήτων, μας προσκαλεί σε ένα δημιουργικό ταξίδι στον Πολιτισμό από το σπίτι. Videos από προηγούμενες εκθέσεις, παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά, ψηφιακές συλλογές, εκπαιδευτικές σελίδες είναι διαθέσιμα για να τα ανακαλύψουμε. Παράλληλα, το μουσείο θα συνεχίσει να μοιράζεται νέα μαζί μας ανυπομονώντας να μας καλωσορίσει ξανά στους χώρους του.

Οι διαθέσιμες online δραστηριότητες

Παρακάτω ακολουθούν συνοπτικά οι online δραστηριότητες που προσφέρει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και οι οποίες μας προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης, για όσο καιρό μένουμε σπίτι, ως μέτρο προστασίας των γύρων μας και του εαυτού μας, λόγω Κορονοϊού. Μείνετε συντονισμένοι για updates και νέες δράσεις online από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Video Gallery

Θυμηθείτε τις μεγάλες περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μέσα απο συνεντεύξεις καλλιτεχνών, επιμελητών και backstage υλικό. Δείτε τα βίντεο πατώντας εδώ.

«Παίζοντας στο σπίτι!»

Παίξτε όπως στην αρχαιότητα και δημιουργήστε τα δικά σας ξεχωριστά παιχνίδια. Επιπλέον, μπορείτε να μάθετε για την ενδυμασία και τα αξεσουάρ την εποχή εκείνη και να φτιάξετε τα δικά σας κοσμήματα, κορδέλες, ζώνες, καπέλα και ενδύματα με απλά υλικά. Για περισσότερες πληροφορίες, οδηγίες και κατέβασμα παιχνιδιών πατήστε εδώ.

Archaeology

Ταξιδέψτε στην ιστορία του ελληνικού και κυπριακού πολιτισμού από τα προϊστορικά έως τα ελληνιστικά χρόνια. Εξερευνήστε τη συλλογή Αρχαίας Ελληνικής και Κυπριακής Τέχνης του μουσείου, πατώντας εδώ.

Εξερευνήστε τη Συλλογή

Εξερεύνησε ψηφιακά τα υλικά, τις φόρμες, τα χρώματα και την χρήση των σπάνιων αρχαίων αντικειμένων από τις μόνιμες συλλογές εδώ.

Πηγή