Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης: Δωρεάν πάνω από 500 βιβλία για την τέχνη, online

321

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (The Met) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1872 και βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν.

Οι συλλογές του περιέχουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης και περιλαμβάνουν ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, ενδυμάτων, όπλων και πανοπλιών και μουσικών οργάνων.

Επίσης, διαθέτει μία τεράστια σειρά μοναδικών εκδόσεων με κεντρικό θέμα την Τέχνη. Μερικούς από αυτούς τους τίτλους βιβλίων, μπορείτε να τους διαβάσετε και από το σπίτι σας, εντελώς δωρεάν. Η μεγάλη αυτή συλλογή βιβλίων περιέχει πάνω από 500 τίτλους, που μπορεί κάποιος είτε να τους διαβάσει online, είτε να τους κατεβάσει σε μορφή PDF αρχείου στον υπολογιστή του.

Τα περισσότερα βιβλία έχουν κεντρικό θέμα του την Τέχνη, από την αμερικανική μέχρι και την αφρικανική. Τα δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία του Met διαθέτουν αναλυτικό πίνακα περιεχομένων και πληροφορίες για τον συγγραφέα. Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά σε αντίθεση με τα έντυπα περιλαμβάνουν επιπροσθέτως και κριτικές από τους αναγνώστες και μια λίστα με τυχόν βραβεία που έχει κερδίσει το κάθε βιβλίο.

Ανακαλύψτε ολόκληρη την συλλογή των βιβλίων από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, εντελώς δωρεάν, εδώ.

Πηγή