Ας αντισταθούμε

311

Του Ηλία Χρυσικού *

Θυμάμαι τα μαθητικά μου χρόνια, τότε που μαθαίναμε: “Της Πατρίδος μου η σημαία, έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο, ένα ολόλευκο σταυρό…“. Και δακρύζαμε από εθνική υπερηφάνεια και από ιερά συγκίνηση.

Και αυτό, διότι γνωρίζαμε ακριβώς τι ήταν αυτό το εθνικό σύμβολο, που κάποιοι ασυνείδητοι την καίνε κατ’ επανάληψη στο κέντρο της Αθήνας και κάποιοι άλλοι (αείμνηστοι σήμερα) την χαρακτήριζαν…”κουρελόπανο”.

Η σημαία μας, το ιερό σύμβολο που γι’ αυτήν θυσίασαν τη ζωή τους και πότισαν με το ίδιο το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας χιλιάδες -για να μη πω εκατομμύρια- Έλληνες, κατά την Επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα, την Μικρασιατική εκστρατεία, το Ηρωϊκό Έπος του 1940 και αλλού, αν αναλογιστούμε την χιλιόχρονη ή μακραίωνη ιστορία του Ελληνισμού!!!

Σήμερα καλούμαστε όλοι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, να ξυπνήσουμε και να διαθέσουμε δύο λεπτά της ώρας και να αναρτήσουμε στα μπαλκόνια μας την Ελληνική σημαία.

Mία ματωμένη σημαία, που οι παππούδες μας και οι προγονοί μας την κρατούσαν ψηλά στα χέρια και προχωρούσαν μπροστά με καμάρι, αγέρωχα πρώτοι την ώρα της μάχης εναντίον όσων επιχειρούσαν να κατακτήσουν τα πάτρια αυτά ελεύθερα σήμερα εδάφη μας. Χιλιάδες έδωσαν τη ζωή τους, αμέτρητοι οι τραυματίες και οι ανάπηροι πολέμου στο μέτωπο, στον αγώνα στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου.

Αν οι νεκροί μαχητές μας και ήρωες μπορούσαν να μιλήσουν κάποια στιγμή, αν έβλεπαν το σημερινό χάλι των απογόνων τους, όσων δεν βρίσκουν τον ελάχιστο εκείνο χρόνο για να κρεμάσουν στο μπαλκόνι, στην αυλή την περήφανη, την γαλανόλευκη Ελληνική σημαία, θα μας ξευτέλιζαν πραγματικά.

Ας αναρτήσουμε λοιπόν στα μπαλκόνια των σπιτιών μας, την Ελληνική Σημαία, με την ευκαιρία του λαμπρού εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Μην ατονήσει ο γενικός σημαιοστολισμός, όπως πρέπει να γίνεται για να τιμάται η μνήμη, των Ηρώων και Μαρτύρων που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, κατά τους ιερούς αγώνες του Έθνους μας.

Η Σημαία φέρει το Σταυρό, που είναι η δόξα της Ορθοδοξίας, η οποία στήριξε διαχρονικά την Πατρίδα μας. Είναι σύμβολο η Σημαία μας, των αγώνων για την Ελευθερία.

Ας αντισταθούμε λοιπόν…

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm Ν. Πιερίας και αρθρογράφος του pierianews.gr