Αναβάλλονται για έναν χρόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες

440

Την αναβολή της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι αγώνες ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου στο Τόκιο.

Ο Abe προτείνει αναβολή για ένα έτος. Στόχος του είναι να διεξαγάγει τους Ολυμπιακούς του Τόκιο έως το καλοκαίρι του 2021 το αργότερο.

Το σενάριο της αναβολής άρχισε να ζωντανεύει όταν Αυστραλία και Καναδάς ανακοίνωσαν ότι δεν θα στείλουν τους αθλητές τους το καλοκαίρι στην Ιαπωνία εξαιτίας της πανδημίας.

Το Τόκιο είχε ολοκληρώσει ήδη τις προετοιμασίες όταν ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι επί μήνες επέμενε πως οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Abe δήλωσε πως η αναβολή μπορεί να αποδειχθεί αναπόφευκτη.

Είναι η πρώτη φορά που δεν θα διεξαχθούν Ολυμπιακοί Αγώνες για άλλο λόγο πέρα από πόλεμο: Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν ακυρωθεί το 1916, το 1940 και το 1944.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Τόκιο είχε ανακοινώσει ότι έχει πουλήσει ήδη 4,48 εκατομμύρια από τα αρχικά 7,8 εκατομμύρια εισιτήρια στους Ιάπωνες.

capital.gr