Κουκοδήμος: «Κάλεσμα πάνδημης αλληλεγγύης κατά της πανδημίας – Μένουμε σπίτι & ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ ως μήνυμα ελπίδας και ειλικρινούς πατριωτισμού!»

623

Η 25η Μαρτίου, διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των αγώνων των Ελλήνων, ημέρα αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης για το λαό μας.

Στη φετινή επέτειο μπορεί για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας να ματαιώθηκαν, όπως ήταν επιβεβλημένο, οι παρελάσεις και οι δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, αυτό όμως, ουδόλως εμποδίζει – στη δύσκολη αυτή συγκυρία – τον απανταχού ελληνισμό να εμψυχώνεται και να αντλεί παραδείγματα από το ιστορικό δίδαγμα των ηρωικών προγόνων μας.

Όπως στις κορυφαίες εκείνες ώρες, οι Έλληνες μπήκαν στον αγώνα ενωμένοι, έτσι και σήμερα, όλοι μαζί με πάνδημη συσπείρωση, ομοψυχία και αλληλεγγύη δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας προστατεύοντας ο ένας τον άλλο. Παράλληλα, εκφράζουμε τη βεβαιότητα, ότι, η Ελλάδα με υψηλό φρόνημα ξέρει να δίνει παντού και να κερδίζει ασύμμετρες μάχες κατοχυρώνοντας την ειρήνη, την ασφάλεια, την εθνική και κοινωνική συνοχή.

Επιπλέον, ήδη στο Δήμο Κατερίνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε για την επόμενη χρονιά, σε συνεργασία με αρχές και εμπλεκόμενους φορείς, είμαι βέβαιος, ότι, το μήνυμα της ξεχωριστής επετείου του «2021», θα φθάσει σε κάθε γωνιά του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Με τα λόγια αυτά και ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους όσοι υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους την πατρίδα, ως μήνυμα πίστης, ελπίδας και ειλικρινούς πατριωτισμού, σας καλώ να μείνουμε σπίτι & να ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ. Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

pieria news