Πάτρα: Στις 21:00 αναμένεται το πλοίο με επαναπατρισθέντες Έλληνες από την Ιταλία

382

Στις 21:00 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτρας, το πλοίο, το οποίο μεταφέρει από την Ιταλία Έλληνες που θέλουν να επαναπατριστούν.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Παναγιώτης Τσώνης, “ο ΟΛΠΑ έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, για την αποβίβαση των επιβατών και την μεταφορά τους στους τόπους κατοικίας τους”.

Ειδικότερα, στο λιμάνι, όπου αναμένεται να αποβιβαστούν περίπου 100 άτομα, θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ έχει ενημερωθεί και η διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας.

Όσον αφορά στην μεταφορά των επιβατών, ο Παναγιώτης Τσώνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όσοι δεν ταξιδεύουν με δικά τους μέσα μεταφοράς, θα επιβιβαστούν ανά 20 άτομα σε λεωφορεία που θα μισθώσει ο ΟΛΠΑ, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες ασφαλείας που υπάρχουν.

Επίσης, για όσους θα αναχωρήσουν από την Πάτρα με αυτοκίνητα συγγενικών ή φιλικών τους προσώπων, που θα έχουν έλθει για να τους παραλάβουν, θα επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης του πλοίου σε κάθε όχημα.

Τέλος, όσον αφορά επιβάτες που ο τόπος κατοικίας τους είναι στην Πάτρα και δεν έχουν δικά τους μεταφορικά μέσα, έχει ληφθεί μέριμνα από τον ΟΛΠΑ να μεταφερθούν και αυτοί με λεωφορεία, αφού θα έχουν ληφθεί πρώτα όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ