Κορονοϊός: Στους 15 οι νεκροί – 94 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, συνολικά 624

40

Ανακοινώθηκαν 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πλέον, ανέρχεται σε 624.

Επίσης, οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες, 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Σημειώνεται πως 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

“Κανείς δεν είναι ασφαλής”

“Αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Αυτή θα είναι ανάλογη της προσπάθειας, που όλοι μαζί κάνουμε, να περιορίσουμε αυτή τη νόσο.

Τα σοβαρά κρούσματα σήμερα και αύριο και μεθαύριο, μέχρι να περάσει αυτός ο ιός, αντικατοπτρίζουν την κυκλοφορία ενός εχθρού, που δεν σέβεται ηλικίες, αλλά προσβάλλει όλους. Κανείς δεν είναι 100% ασφαλής.

Η επιδημία θα αυξηθεί. Αναμένουμε αυτή την αύξηση κρουσμάτων. Προετοιμαζόμαστε, θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε, να μη βγει εκτός των προβλέψεών μας. Αυτό εξαρτάται από εμάς, από τη συμπεριφορά όλων μας”.

Με τα λόγια αυτά, χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, έδωσε το στίγμα για την εξάπλωση και την επικινδυνότητα του κορονοϊού.

“Έχουμε να κάνουμε με ένα ύπουλο εχθρό που δεν σέβεται σύνορα, δεν σέβεται ηλικίες, αλλά δεν σέβεται και αυτούς που δεν τον υπολογίζουν. Αυτό μας έχουν διδάξει οι προηγούμενες βδομάδες στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο” συμπλήρωσε, κάνοντας για ακόμη μια φορά έκκληση για την τήρηση των μέτρων προστασίας και τον περιορισμό των μετακινήσεων”.

capital.gr