Η αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού για τον κορωνοϊό

319

του Λευτέρη Παπαστεργίου

Λοιπόν δέκα πράγματα και όσοι διαφωνείτε μπορείτε να μη μου ξαναμιλήσετε:

1.ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ. Έλεος πια. Όσο είστε ελεύθεροι κάνετε τα πάντα από συνδρομές, συνδρομητικές τηλεοράσεις, όπως είπε ο φίλος Τάσος «μπαίνατε στο αμάξι να πάτε να πάρετε τσιγάρα και τώρα μου θέλετε εκδρομούλες και διακοπές. Δεν έχετε καταλάβει τίποτα προφανώς.

2. Συγγνώμη αλλά πολλές φορές ο Δαρβίνος δε λειτουργεί όπως θα θέλαμε. Εξελικτικά δηλαδή έπρεπε να πεθάνουν αυτοί που δεν προσαρμόζονται, αλλά «ο ιός επειδή είναι και τόσο τέλεια κατασκευασμένος» (τι άλλο θα ακούσω) επηρεάζει τις μεγάλες ηλικίες.

3. Επαναπαύεστε και λέτε «έλα μωρέ πιάνει τους μεγάλους. Θέλει να έχεις προβλήματα υγείας». Αν δείτε τα επιδημιολογικά δεδομένα θέλουν μόνο ένα παράγοντα: τη πίεση! Που την έχουν χιλιάδες και δεν το ξέρουν.

4. Τι γίνεται; Πού πήγαν τα πονάκια από 6μήνου, τα κοιλιακά άλγη μετά το σεξ με τον Παναγή, τα σπασμένα νυχάκια στις 3 τη νύχτα και η οσφυαλγία που δεν μπορεί να σας κρατήσει σπίτι Σάββατο στις 2 τη νύχτα; Άδειασαν τα επείγοντα ακούω από συναδέλφους. Μήπως να αναθεωρήσετε τι χρειάζεται «εξωτερικό ιατρείο» και τι «επείγοντα τριτοβάθμιου»;

5. Αν μη τι άλλο, μόλις περάσουν όλα αυτά, πρέπει όχι μόνο να αναθεωρήσουμε και να δούμε τι άνθρωποι είμαστε, αλλά να ξεσκίσουμε και τους συναδέλφους που πήραν τίτλο με πολιτικές διαδικασίες και ανεβάζουν βίντεο με το Μπιλ Γκειτς να προειδοποιεί για πανδημία. Να τους ενημερώσω ότι στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη το 2012, η Λίτσα Πατέρα είχε προειδοποιήσει μέσα στα επόμενα χρόνια για μεγάλη νόσο που θα εξαπλωθεί σε όλο τον πληθυσμό. Λιτσαρα! Και τέλος, εγώ όταν ήμουν δευτεροετής, είχα αγοράσει τη δίτομη παθολογία του Χάρισον, τη 16η έκδοση στα αγγλικά. Εκεί είχε κεφάλαιο πως να αντιμετωπίζεις μαζικές καταστροφές, απώλειες και τι κάνεις στις πανδημίες. Κι αυτοί στο κόλπο ε;

6. Προσεύχομαι να βρεθεί εμβόλιο ή θεραπεία. Προσεύχομαι να γίνει σε αυτούς που έμειναν σπίτι αλλά άμα το δουν οι ψεκασμένοι θα πουν «τι, εμείς δεν είμαστε άνθρωποι». Καπνιστής είμαι και αν χρειαστώ πνεύμονα, ας τον πάρει αυτός που δεν κάπνιζε. Όλα στη ζωή έχουν ένα τίμημα. Ας πρόσεχα/προσέχατε.

7. Τι πετιέστε, μην πω σαν τι όλοι οι επαΐοντες, που είπε ο αξιόλογος κ.Τσιοδρας, επειδή έχετε μια έδρα σε πανεπιστήμιο ή θέλετε να βγείτε αυτή τη φορά άμα ξαναβάλετε υποψήφιοι. Είμαι νευροχειρουργός, είδατε να σηκωθώ να πω τίποτα για το χειρισμό της κατάστασης; Οι ειδικοί ξέρουν και πόσο μάλλον δε θα δεχτούν υποδείξεις ούτε από τον μαθηματικό, ούτε το φυσικό, ούτε το βιοχημικό, ούτε φυσικά τον Τάκη που έχει Ουμπερ.

8. Ζούμε στην πιο ωραία εποχή των αιώνων. Ότι αναζητήσετε με το πάτημα ενός κουμπιού είναι μπροστά σας. Ιντερνέτ, διαλέξεις, βιβλία, ταινίες! Και γκρινιάζετε; Σκεφτείτε όπως είστε, με νερό μόνο δυο ώρες τη μέρα, ρεύμα που κόβεται τη νύχτα, να μη μπορείτε να βγείτε έξω από το σπίτι γιατί πέφτουν βόμβες και να φοβάστε να βγείτε στη βεράντα. Τότε θα καταλάβετε τι περνούσαν παλιά, αλλά και τι περνάνε τώρα αυτοί που θα σας αλλοίωναν τον μπολιτιζμό!

9. Ξυπνήστε και καταλάβετε ότι σε μερικά πράγματα πρέπει μόλις τελειώσει όλο αυτό πρέπει να σεβόμαστε τη φύση. Η φύση θα συνεχίσει και χωρίς εμάς. Ίσως ο κορονωϊός ήταν όπως είδα εύστοχα σε μια ανάρτηση, το αντιβιοτικό της φύσης για να σκοτώσει το πιο επικίνδυνο είδος πάνω στον πλανήτη: τον άνθρωπο.

10. Είδα εικόνες από διόδια, παράλιες και παππούδες με TLC αμφίβολη, να θέλουν να αθληθούν. Ξέρετε τι; Λυπάμαι και στενοχωριέμαι. Εκτός αν πιστεύετε ότι η Κάτω Μαγούλα έχει 14 κλίνες ΜΕΘ και ECMO.

Αν δε σας ανατρίχιασαν τα κοντέινερ στην Ιταλία δεν ξέρω τι άλλο μπορεί. Όσοι πιστεύετε έχει καλώς. Όσοι δε σας αρέσουν και πιστεύετε ότι μας τον φύτεψαν, μας ψεκάζουν, δε θα στεναχωρηθώ, αφού κι εσείς μαθηματικά, όπως κι εγώ μια μέρα, θα χτυπήσετε την πόρτα του νοσοκομείου. Και δε θα σας ανοίξει ο μαθηματικός, ο βιοχημικός, ο φυσικός. Ή νοσηλεύτρια θα ναι ή γιατρός.

Σεβασμός στην επιστήμη, πίστη (αν πιστεύετε) στο Θεό, βαθιές ανάσες και όλα καλά.

Υγιαίνετε!

pieria news